Malmö Garden Show

I början av juni gick, som varje år, Malmö Garden Show av stapeln! Det här var första året sen vi flyttade till Malmö som jag haft möjlighet att gå, och därför var jag såklart väldigt sugen. Så sagt och gjort, jag tog mig bort med buss till stan för att hämta ut pengar, och sen vidare till fots mot Slottsparken!

Jag kom från Västra Hamnen-hållet av stan, och då går man förbi den här fantastiska om man har tur! Muséet kör med en gammal spårvagn några turer om dagen, mellan Malmö Muséer och Stadsbiblioteket. Än har jag inte hunnit åka, men nån gång i sommar så ska jag minsann hinna med det!

I väntan på Eric så gick jag raka vägen till Svenska Hoyasällskapet där jag läst att det skulle finnas sticklingar. Och minsann! En liten Hoya Mathilde fick jag med mig för 80 riksdaler. Den är faktiskt ännu inte satt i jord, eftersom jag tyvärr har upptäckt trips hemma… Men den lever fortfarande, så jag hoppas den ska ta sig när jag blivit av med eländet!

Sen gick jag runt, lite själv och lite med Eric, och tittade på de olika utställarna. Ingenting på själva trädgårdarna dock, men det får bli nästa år. Jag blev så trött i huvudet av alla intryck och stressen med allt folk att jag inte ens orkade njuta. Kanske är inte såna här tillställningar riktigt min grej. Eller det vet jag ju redan att de inte är.

Men vi fastnade lite extra för de här! Krukor som sätts på fönstret för att hålla köpta örter färska längre. Två för 150 var mässpriset, och vi slog faktiskt till och ångrade nästan efteråt att vi inte köpt två till. De sitter i vårt fönster nu, och tyvärr hittade jag trips även på örterna, så de är slängda, men innan det satt de riktigt fint i krukorna! Gillar också att de sitter på fönstret, eftersom det inte tar upp plats på min allt för välfyllda fönsterbräda….. hehe.

Ett litet fynd till blev det faktiskt. Eller två. För när jag hittade Kalanchoe Tomentosan och blev exalterad och berättade för handlaren att jag letat efter en sån fick jag en annan Kalanchoe gratis. Bara för att jag kunde namnet på den andra! Så gullig farbror <3

Så lilla Kalanchoe Tomentosan följde med hem, tillsammans med en Kalanchoe Tubiflora, två örtkrukor och en Hoya-stickling. Och sen gick jag och Eric och åt lunch i Västra Hamnen och spelade Pokémon hela vägen hem.

Allt som allt en riktigt fin stund på Malmö Garden Show. Så synd att jag inte orkade mer, men nästa år ska jag vara lite mer förberedd och åka dit när de precis öppnar för att slippa riktigt så mycket folk. En lär så länge en lever, osv osv!

3 svar till ”Malmö Garden Show”

  1. Profilbild för Tora Hansson

    Vilken mysig blogg!!!<3

  2. Profilbild för Frida G Svensson

    jag missade det igår på grund av resa och det är SÅ synd för jag älskar verligen Malmö garden show. Helt ljuvligt är det!

  3. Profilbild för Sandra Leone

    Det här låter ju magiskt! Så smart med de där krukorna också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram