Tänkte att det var dags för liveblogg minsann! Som ni kanske (kanske?) har märkt, så har inläggen uteblivit rätt rejält här de senaste två veckorna. Har ni inte märkt det, så är det också helt okej! Någonstans tog den där peppiga känslan slut igen, men nu börjar den komma fram igen = bra tid att ta till vara på den!

Just nu sitter jag här, en rejäl finne på hakan som gör så. jävla. ont. Försökte klämma den innan, efter att ha låtit den vara i fyra dagar, och well. Dagens största misstag, utan tvekan. Den gör bara mer ont nu, och går inte att sluta tänka på. Innan gjorde den i alla fall bara ont när jag pratade eller petade på den. Nu bultar den smärtsamt h.e.l.a. tiden.

Men bortsett från denna smärtsamma finne då? Jo, men det har ju gått två hela veckor utan sammanfattning! Så det ska vi råda bot på. Inte riktigt så utförligt som vanligt, men med 5×3 bilder!

Utan inbördes ordning börjar vi med helgen i vecka 4! Solsken blev det lite av, men vi kom ut för sent, så det försvann med timmarna vi promenerade omkring. Slottsparken (Kungsparken?) var vacker som vanligt, och vi såg årets första små vårblommor minsann! Undrar om de finns kvar efter snön som tydligen ska falla här i helgen?

Vecka 3 gick jag på utställning! Malmö Konsthall har haft den här (Pressure Imprint) igång sen i september tror jag, men den stängde för ett par dagar sen. Mest gillade jag Ester Fleckners verk, men på alla bilderna jag tog med telefonen syns verk av Ruth Wolf-Rehfeldt. En vacker utställning, och intressant att se så skilda tekniker från samtliga konstnärer.

Jag gillar att få såna där pauser ibland. Att gå iväg själv till konsthallen eller till något annat museum här i stan och promenera omkring bland utställningarna, titta nära och inspireras. Titta på avstånd och se saker som inte syns på nära håll. Få vara ifred i mina tankar en stund och vila i mina egna intryck.

En dag i förra veckan var det väldigt dimmigt ute. Eric hade sett två stolar på Kupan vid Folkets Park som han gillade, och vi gick dit för att titta på dem. Vi bestämde oss för att vi gillade dem, men det satt någon och fikade på den ena när vi kom dit. Så vi tog en liten promenad bort till Öppna Hjärtat några kvarter bort, och när vi kom tillbaka satt nån annan och fikade på den andra stolen (såklart). Men vi väntade några minuter och lyckades få med oss båda hem! Inlägg om detta kommer snarast, har några fler fina fynd från de senaste veckorna att visa upp!

Tisdags-solsken, tur till IKEA för lampa och kuddar (och en hylla vi får åka tillbaka för en annan gång), och utsikten från Gäddan när vi hade lektion där en dag i förra veckan. Betydligt mer spännande än utsikten från Orkanen, om du frågar mig. Förresten! Så glad för lampan, för nu har vi äntligen ljus i hallen efter 13 månader! Kan till exempel se inne i städskåpet nu och veta vad som finns där, hehe.

Och de här är väl teoretiskt sett tagna i måndags och inte varken vecka 3 eller 4, men tyckte de passade bra här ändå! Hade selfie-fest när jag för en gångs skull körde full face make up. Ställde mig i fönstret med gardinen bakom mig och låtsades som att jag inte skämdes när folk gick förbi på gatan utanför. Kom nästan för sent till lektionen också (började 15 i måndags), men det var det värt. Kom ju faktiskt trots allt i tid.

Och det var de senaste två veckornas highlights. Jag har inte fotograferat så mycket varken med kamera eller telefon, och det här är faktiskt nästan alla bilder. Det har hamnat några få till på instagram och så, men annars är detta basically it. Tråkigt, tänker jag, och tänker för min egen skull att jag ska fotografera lite mera.

Ska vi titta lite närmre på resten av den här veckan då? Jag tänker (och tror) att den kommer se ut lite såhär:

tors – Läsa kapitel 5 i avhandlingen, städa undan på golvet, blogga om Pressure Imprint
fre – Läsa kapitel 6 & 7 i avhandlingen, dammsuga, tvätta håret, blogga en tips-lista
lör – besök från svärföräldrar, avlämning av hund (!) för en vecka, blogga om tidigare veckor med hund
sön – vila, umgås med Eric + hunden, ta en långpromenad om vädret tillåter och förbereda inför seminarium på måndag.

Hur ser er vecka ut? Har ni haft några bra dagar såhär långt?

3 svar till ”Vecka 3, vecka 4 och resten av vecka 5”

 1. Profilbild för Mikaela

  Har haft en rätt bra vecka även om den gått snabbt! Börjat med dekorkurs och gjort massa roliga tryck och fått nya idéer på hur jag kan kombinera mina illustrationer med keramiken! Och så var jag hemma hos Jessica på middag igår!

 2. Profilbild för Lisa

  ”Crazy plant lady” då är vi två ;D Vilken mysig blogg du har!

  1. Profilbild för Beatrice

   Kul med en Crazy plant lady till! Och tack! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram