Jaha. Så var tanken att jag skulle ha fått ut tre inlägg sen mitt senaste, men så hände livet. Strömmen gick pga reniveringar på våningen över våran, och jag var utan ström från strax inan två till halv nio i torsdags. Sen behövde jag städa färdigt i fredags, och ja, resten av den här veckan får ni i alla fall se i bildformat nu! För, sorgligt nog, insåg jag när jag förde över bilder till datorn, att jag tog tydligen inte en enda bild med kameran mellan 25 januari och 2 februari. Så, här kommer: Vecka 5 genom kameran!

Fredagen började såhär. Nutellamacka till frukost, ett stort glas vatten, och en omgång Carcassonne tillsammans med Eric. Han vann. Sen åt vi lunch och jag påbörjade städningen av golvet. Men det tog jag ingen bild på.

Luftväxterna fick sig ett litet bad också! Ungefär en timme låg de i, och sen fick de torka upp och ner i några timmar efter det. Eller ja, till dagen efter. Allt för att slippa att de ruttnar för att det har fastnat vatten i dem. Hur ofta jag gör detta? När jag kommer ihåg. Vilket ofta blir antingen varannan vecka eller inte alls på två månader. De klarar sig rätt fint och har inte dött än!

I lördags kom svärföräldrarna hit! Eric köpte fika, jag dammsög i sista stund, och så knackade det på när jag så gott som precis var färdig med städningen. Varsitt wienerbröd och varsin kopp te hann vi med, innan de skulle åka vidare. Och så fick jag paket! För jag fyller ju faktiskt år om en vecka nu. Lyxigt dock med paket såhär tidigt innan! Fyra tallrikar fick jag, två asietter och två djupa. Så nu har vi sex stycken av varje! En hel liten uppsättning alltså. Och tur är väl det, för nu har de tydligen slutat tillverkas, så nu blir det inga fler.

Med sig hade de också Alves!! Vilket egentligen var det viktiga. De åker skidor i eh…. Frankrike tror jag, och vi ska ha Alves här i en vecka. Bästa hunden jag vet <3

Sen spenderade vi eftermiddagen med att spela ytterligare en omgång Carcassonne (som jag inte heller vann…..), och tog en promenad med Alves runt Folkets Park och St Knut. Och tittade på Melodifestivalen och dog lite av den låga nivån på alltihop. Like, what’s up with årets programledare? Sämsta på länge. Bidragen var ju inte mycket bättre…. Men well. De två sämsta åkte iaf ut först!

Sen igår hade jag en lugn morgon, med liten vovve som helst ville leka, och en del plugg som blev gjort.

Och så kom Eric hem med lampor! Vi har inte haft ljus i den där lampan på toa på flera månader, och nu äntligen kan vi välja vilken vi vill ha tänd! Och så har vi lampor till vår nya kristallkrona som Eric hittade på en second hand i närheten i förra veckan och tog hem i lördags. Fantastiskt vacker, och perfekt i vårt vardagsrum! Ska visa er om ett par dagar.

Och när jag skulle fota till ett blogginlägg som kommer i veckan, så kom solen fram! Den förstörde visserligen lite för mig, men Eric kom till min räddning senare och höll i gardinerna så jag fick jämnt och fint ljus. Räddaren i nöden <3

Och såhär tror jag veckan kommer se ut, på ett ungefär:

mån- seminarium i skolan, kvällsansvar för hunden, skriva inlägg om Pressure Imprint-utställningen
tis- läsa sista avsnittet i avhandlingen, eftermiddagssällskap av Ellen, skriva inlägg med loppisfynd
ons- börja skriva på min analys av avhandling, skriva tipslista-inlägg till bloggen.
tors- morgonseminarium i skolan, skriva inlägg om Saluhallen
fre- näst sista dagen med hund, skriva inlägg om en hel onsdag i vardagen
helg- säga hej då till hund, skapa material till bloggen (ännu inte planerat exakt), se till att äta en rejäl brunch på söndagen och sen se till att jag skrivit minst en fjärdeldel av min analys som ska in i nästa vecka!

Hur kommer din vecka se ut? Har du något extra roligt och spännande som händer kanske?

4 svar till ”Vecka 5 och en någorlunda planering av nästa vecka”

 1. Profilbild för clara

  Alltså, muggarna på bilden längst ner, vart kommer de ifrån? Så himla fina!

  1. Profilbild för Beatrice

   Åh, de är båda 2hand tyvärr! Men den mindre av dem är ur servisen Kosmos från Gefle, så den går rätt lätt att hålla utkik efter på loppis och så! 😀

 2. Profilbild för Cassandra

  Underbart inlägg! Ha en trevlig kväll 🙂

  1. Profilbild för Beatrice

   Tack detsamma! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram