Ni som hänger lite oftare här inne på lelle bloggen har säkert märkt av att jag inte bloggat så mycket de senaste månaderna. Mest har det med skolan (och praktiken) att göra, men också lite för att jag helt enkelt inte velat lägga tid på det. Det har tagit emot. Ibland har jag fått ett sug efter att blogga igen, och då har jag redigerat några bilder. Men det har alltid tagit en massa tid, och så har jag tröttnat. Men nu så! Nu har jag samlat de där bilderna, och satt ihop en del av dem till ett inlägg till er! Och samlat lite nytt material under tiden, såklart. Imorgon är sista dagen på praktiken, och sen är det examensarbete som gäller! Mer arbete på ett sätt, men mer möjlighet att lägga upp tiden som jag önskar igen. Vi får se vad det leder till.

Men för att påbörja det här alltså. Vi har skaffat den där fantastiska kristallkronan till vardagsrummet, och när vi köpte lampor till den passade vi på att skaffa nya lampor till badrummet. Så när Alves var här första veckan av två, passade jag på att fotografera Eric när han satte i dem i en av lamporna.

Och så var ju Alves här, såklart! Vi passade först en vecka när Erics föräldrar var i eh…. Frankrike tror jag, och sen förra veckan när de var i Italien. Skidresor, alltså. Förstår inte riktigt grejen, men det är kul att ha världens finaste hund här en vecka då och då i alla fall! Men här är ett par bilder från kvällsrundorna jag fått ansvara för nu när Eric jobbar kvällar. Kul graffiti och hund som tröttnat på att sitta och vänta på att jag ska ta bilder på honom, hehe.

Sen har vädret här nere bjudit på… humörsvängningar, minst sagt. Från frysande iskyla med snö i tjocka lager, till vårkänslor deluxe med vårblommor och strålande, värmande solsken. Men ibland är det bara att försöka se det fina i det man inte tycker så mycket om, som snö i mitt fall. Det är vackert ibland på taken, och när den smälter och bildar istappar i minusgraderna är ju de väldigt vackra också!

Annars då? Jag har målat en del! Det kanske ni som följer mig på instagram och tittar på mina stories har koll på. Men jag försöker alltså fylla min skissbok med konst/idéer/listor/lite vad som helst, innan maj börjar och resan till Frankrike tar vid i en vecka! Här ovan har jag jobbat med att blanda färger från min akvarellåda för att öva mig lite, och så har jag testat att måla av en bild från min instagram, för att öva på perspektiv, urban sketching och ja, ni fattar. Övning, helt enkelt!

Och så har jag ju fyllt år!! 24 år, för att vara exakt. Skolan började 8.15 den dagen, en tråkig, grå tisdag, men jag blev i alla fall väckt på morgonen med muffins med ljus i, och ett litet paket! I paketet låg hela tre nya akvarellfärger! Och en pensel att ta med utomhus, en sån man fyller på med vatten och sen trycker lite på för att få ut vatten, i stället för att doppa den. Perfekt för resor och utomhusmålande!

Och i samband med min födelsedag åkte vi också till Falkenberg över helgen. Åt med mamma och pappa, spelade lite spel och åkte på utflykt på söndagen. Men det har jag skrivit mer om i två andra inlägg! Det här om hela helgen i form av min resedagbok, och det här i form av bilder från utflykten.

Sen hade vi en fin lördagskväll med ostbricka framför Melodifestivalen. En hårdostfavorit, en blåmögelostfavorit, och så en helt ny variant! Och så äppelmust till, såklart. För något unnigt att dricka måste en ha till ostbricka tycker jag!

Och så har vi fått nya möbler! En soffa (äntligen!), en ny byrå som faktiskt rymmer kläder alls (alltså, på riktigt, den gamla rymde ingenting. Och jag har kanske sammanlagt runt 30 plagg, underkläder och jackor borträknat), och en ny tv-bänk! Fast tv-bänken har vi inte hunnit montera än. Och byrån står utan baksida. Men annars är vi väldigt nöjda! Eric läste och läste fel i monteringsanvisningarna i tre halvdagar för att få klart byrån, haha.

Sen började praktiken, minsann! Och jag slutade typ fotografera. Till och med på helgerna. Jag orkade, helt enkelt inte. Men i slutet av första veckan passade jag på att packa ner kameran, och tog några bilder på vägen hem. Tur det, för sen blev jag sjuk och var hemma i 10 dagar. Men, men. Livet ibland, alltså.

Nån gång där i vevan innan praktiken hann jag med en fika också! Tillsammans med My, på ett café på St Knuts Torg. EKO-rient, tror jag det heter. Ligger vägg i vägg med Florera-butiken. Varsin chokladkaka med grädde blev det, och så varm choklad till. Utanför yrde snö, och innanför fönstret fanns tulpaner i vaser på alla borden.

Och så blev jag ju sjuk. Men det är okej. Jag spelade Pokémon, vilade och väntade på att febern skulle gå ner. Mest kläckte jag en massa ägg med Mareep i, och så bytte jag dem mot random saker med andra personer runt om i världen! Häftig grej, det där med teknik. Minns skillnaden mot när jag spelade Pokémon röd som sexåring, och inte sjutton var det några byten med folk på andra sidan jorden där inte! Knappt en med någon en meter bort, för sladden var inte riktigt så lång, haha.

Och så passade vi ju Alves en vecka till! Det var förra veckan. Jag var sjuk den första halvan, och vilade mig fram till torsdagen för att inte bli sjukare igen. Så vi tog det lugnt hemma, tog obligatorisk kvällspromenad tillsammans, och hängde mest i soffan. Lilla Alves <3 Finaste hunden jag vet, alltså!

Och det var allt för denna gången! Det blev ett rätt så långt inlägg, men så har jag ju inte bloggat nästan alls på snart två hela månader. Tänk så mycket en hinner med, trots att en inte gör så mycket mer än hänger på förskolan 8 timmar om dagen! Eller sjuk i soffan, för den delen.

2 svar till ”Ett gäng bilder från den senaste tiden när jag inte hunnit blogga så mycket”

  1. Profilbild för Linnéa

    Vad kul att du är tillbaka lite! Har saknat dina inlägg ^^
    Har ni praktik 8 timmar om dagen? Vi har bara 6 timmar + 2 timmar skolarbete (som vi får lägga när vi vill under veckan).

    1. Profilbild för Beatrice

      Alltså, jag går fortfarande tillbaka till den här kommentaren och blir lycklig hela jag! Så fint <3 Men ja, eller ja, vi följer våra handledare. Så jag går 8,5 h om dagen (med rast en halvtimme då), och under de 8 timmarna har jag en timmes reflektionstid. När min handledare har planering har jag också det. Men annars är det 8 timmar om dagen som gäller! Hade inte sagt nej till 6+2 timmar dock, det är fasen mycket tid i barngrupp med 8 timmar om dagen från ingenting, är helt slut när jag kommer hem…. :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram