Äntligen en lucka till, säger jag! Livet kom emellan (mest en förkylning som fortfarande inte gett upp, men också en arbetsintervju!! För vikariebanken visserligen, men bättre det än inget!), och orken försvann. Men i dag tänkte jag lista några julfilmer jag gillar på Netflix just nu!

Alla julfilmer är bra julfilmer på sitt sätt, åtminstone brukar jag tycka det. Det är liksom meningen att de ska vara sådär äckligt romantiska, cheesy och överdrivet juliga tycker jag. Det är liksom det som hör julen till lite grann! Därför är en hel del av dessa filmerna just det – alldeles för cheesy och romantiska för att bli riktigt bra filmer. Faktum är att de allra flesta har fått riktigt kassa betyg på Imdb, till exempel. Men! Det hör julen till med dåliga (och någon enstaka bra, typ Polarexpressen eller The Holiday) julfilmer, så här är mina tio bästa på Netflix just nu!

Innan varje litet tips är en trailer – men jag rekommenderar ändå att låta bli att titta. Jag hatar själv trailers, för jag tycker alltid de avslöjar för mycket. MEN! Om du är osäker på en film trots rekommendation, så kan det ändå vara kul med en trailer, så därför har jag inkluderat dem. Varje rubrik är även en direktlänk till Imdb-sidan för respektive film. För att checka skådisar, betyg och sånt kul!

A Christmas Prince (2017)

Netflix egen julfilm om en journalist som får åka till ett litet Europeiskt land för att täcka pressen om en prins som ska ta över efter sin döda pappa. Prinsen har rykte om sig att vara världens tjejtjusare och ni vet, yada yada, har levt ett mindre kungligt liv sen kungen dog. Och ni vet såklart att journalisten och prinsen blir kära redan, för om ni har Netflix har ni nog inte missat att uppföljaren (A Christmas Prince – The Royal Wedding) släpptes förra veckan.
Men julstämningen i filmen är det inget fel på! Faktiskt inte i uppföljaren heller. Det är en mysig film med vackra miljöer och mycket, mycket snö. Plus en liten spännande intrig i det kungliga släktet!

Christmas Inheritance (2017)

Ännu en film som Netflix släppte förra året, och som jag verkligen tycker om. Huvudpersonen är arvtagerska till ett stort företag som specialiserat sig på gåvor, och som startades av hennes pappa + hans bästa vän, innan hon föddes. De startade i en liten stad som heter Snow Falls, och när Ellie hamnar i tidningar med ”Party Heiress” som nytt smeknamn, skickar pappan henne till den lilla staden för att lära sig av invånarna. Det enda hon får är en biljett dit och 100 dollar.
Den innehåller många kul scener, julkänsla och ni vet en sån där klyschig kärlekstriangel som alla julfilmer älskar. Men framförallt har den seglat upp till min topplista av julfilmer för att jag verkligen gillar känslan i den. Den känns ganska tidlös, som att den kan hålla länge. Och det är alltid ett bra betyg!

The Christmas Chronicles (2018)

Ännu en Netflix-produktion! Faktum är att majoriteten av listan är det. De har släppt ett gäng riktigt bra filmer de senaste åren faktiskt. Här handlar det om ett syskonpar som någon gång under året förlorat sin pappa i någon form av sjukdom. De var från början en väldigt tight familj, men syskonen har börjat bråka en massa, och den yngsta (dottern) sitter och tittar på gamla filmer från jular som gått när hon får se en arm skymta i ett hörn. Tomten! Så när mamman behöver jobba kvällen innan jul bestämmer sig barnen för att försöka fånga tomten på film. Och sen brakar helvetet lös, ni vet.
Jag var väldigt skeptisk till den här filmen till en början, eftersom Netflix har gjort så mycket reklam för den på startsidan (i alla fall för mig…?), och därför trodde jag inte att jag skulle gilla den. Men den är faktiskt riktigt rolig! Och med julstämning så det skriker om det, framförallt mot slutet. Den får helt klart godkänt på julfilmsskalan!

Christmas With a View (2018)

Den enda filmen på listan som inte är producerad av Netflix! Huvudpersonen arbetar som manager på en restaurang på en skidort, där hon även vuxit upp som barn. Hon återvänder dit efter att hennes restaurang i Chicago inte lyckades som hon hoppats. När ägaren tar in en gästkock som precis vunnit en dokusåpa händer det grejer. Med lite hjälp av hennes bästa kompis, som gärna försöker para ihop dem. Det finns även en annan plotline som går lite i bakgrunden, och det är den som gör att filmen ens hamnar på min lista. Jag visste aldrig exakt vad som skulle hända, vilket jag älskar i en film!
Julstämningen är där, det är en mysig film med bra skådespel och vad mer ska jag säga? En film där handlingen inte är så självklar hela tiden (om än en hel del av tiden), är en bra film. Se den!

Angelas Jul (2017)

En kortfilm från Netflix, som jag missade förra året. Endast 30 minuter lång, så jag tänker bara skriva direkt vad det står på Netflix att den handlar om. Såhär: ”En godhjärtad tjej, en bebis i en krubba och en speciell jul som hennes familj aldrig kommer glömma.”
Den är väldigt gullig, alldeles lagom, och kanske skulle den passa perfekt för någon som är lite yngre. Jag skriver inte mer för att inte avslöja något, men här finns åtminstone en fin stämning. Och så är det kul med en animerad film och inte bara en massa spelfilmer!

 

Bubblare:

❄︎ The Holiday Calendar (2018) – Så fin film om en ung tjej som får hjälp av sin morfar (farfar?) att avgöra sin framtid med hjälp av mormorns gamla adventskalender. Försvann på grund av förutsägbar handling. Men fortfarande en väldigt gullig film som jag kan rekommendera att titta på!

❄︎ Once Upon A Holiday (2015) – Gullig film om en prinsessa från ett litet land som får hjälp av en främling i en jobbig situation. Försvann från listan enbart eftersom det fanns 5 bättre filmer med.

❄︎ Elf (2003) – Om en tomtenisse som adopteras av tomten från ett barnhem i vår värld, och hur han ger sig av för att hitta sin riktiga pappa. Rätt fin, men försvann från listan för att jag helt ärligt tycker den är lite jobbig. Den är gullig och har julkänsla, men jag klarar helt enkelt inte av att titta på den för mycket.

 

Vilka är era bästa julfilmer? När jag inte får välja bara på Netflix så säger jag alltid The Holiday, men här är alltså några jag börjat tycka riktigt bra om också! Hoppas er december-månad är lika fin som jag försöker få min att vara, förkylningar till trots.

3 svar till ”Lucka 4: 5 julfilmer jag gillar på Netflix just nu”

 1. Profilbild för Linnéa

  Jag älskar Elf! Det är typ en av mina favoritfilmer ? Jag har tänkt se The Christmas Chronicles, den ser väldigt spännande ut. Annars är jag nog lite anti julfilmer, de är alltid så klyschiga och jag har lite svårt för det ?

  1. Profilbild för Beatrice

   Haha, jag tycker den är så jobbig… Den är liksom bara för mycket?! Men den är trots allt fin från och till, så den är ändå en sån jag kan titta på ibland! Älskar faktiskt julfilmer just för att de är så klyschiga, det känns helt rätt till den här lite äckligt klyschiga högtiden på nåt sätt??

   1. Profilbild för Linnéa

    Ja så kan man ju också se på det ? I ärlighetens namn är jag nog egentligen inte helt emot det klyschiga med julfilmer. Det är nog mest de julfilmer som går ut på att en tjej har ”problem”, blir kär i en kille och lever lycklig i alla sina dar i slutet. Gillar bättre sådana där det är fokus på barn eller är till för barn. Då slipper man oftast kärleks biten. Den finns ju förvisso också lite i Elf, men den får passera för att det är så mycket andra delar i den som jag gillar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram