Lördag och dags för sjunde luckan. Idag skriver jag lite om årets vinterprat, och vilka jag helst vill lyssna på. Vintervärdarna som de kallas är de åtta mest önskade personerna från tidigare sommarprat, och även fast jag själv missat att rösta i år, så är det en fin grej. Att vi som lyssnar får rösta fram vilka vi helst vill höra mer av!

Så, vintervärdarna alltså. De är åtta stycken, men egentligen bara tre jag faktiskt är särskilt nyfiken på. Kanske fyra, men det fjärde är kanske mer av en bubblare, eftersom jag inte är riktigt säker på vad det kommer handla om, bara vem det är som ska prata. Äsch, här är en bild + namn på alla som ska prata i år i alla fall (med en direktlänk till presentationen av deras vinterprat på SR.se):

25/12: Sara Danius, 26/12: Tomas Sjödin, 27/12: David Eberhard, 28/12: Mikkey Dee, 29/12: Tommy Ivarsson, 30/12: Hanna Hellquist, 31/12: Olof Röhlander, 1/1: Katarina Wennstam

Så vilka av dessa är det jag gärna vill lyssna på då? Jo, men det tänkte jag att vi kikar på nu. Här är de tre jag är mest nyfiken på i årsskiftet:

Katarina Wennstam (1/1, Nyårsdagen)

Katarina Wennstam gjorde ett av mina absoluta favorit-prat i somras, när hon pratade om mäns våld mot kvinnor och andra frågor om jämställdhet. Det var prick på, otroligt välgjort och värt att lyssna på flera gånger om, vilket jag faktiskt gjort. Hon beskriver sitt vinterprat som en fortsättning på sitt sommarprat, och då kan det ju helt enkelt inte bli dåligt?! Ser verkligen fram emot detta, mer än något av de andra.

Hanna Hellquist (30/12)

Hanna Hellquist är en sån person som jag nog nästan aldrig sett på bild, så när jag såg hennes porträtt kände jag inte igen henne. Men hennes röst känner jag igen! Bland annat från P3, där hon varit programledare för flera program. Men i sitt vinterprat ska hon gå igenom ett ämne som passar mig perfekt egentligen – klimatångesten. Exakt vilken vinkel hon tänkte ha på sina tankar om detta framgick inte i varken beskrivning eller i introduktions-programmet, men jag ser ändå fram emot att lyssna på ett vinterprat om just detta ämne som jag själv funderar mycket kring just nu!

David Eberhard (27/12)

Det jag kanske är allra mest kluven till om jag verkligen vill lyssna på eller inte. Jag hoppade över David Eberhards sommarprat i somras, fast jag var lite nyfiken, men jag tror att jag kanske ska lyssna på det också ändå. Han är ju en sån person som inte alltid tycker som jag i sakfrågor, men det kan ju också vara intressant ibland. I sitt vinterprat ska han prata jämställdhet, vad som är biologi och kultur när det kommer till könsnormer, och om mäns våld mot kvinnor. Som jag förstått det sen innan kanske han inte riktigt ser på dessa sakerna på riktigt samma sätt som jag gör, så det ska bli intressant, minst sagt!

Det kan även hända att jag lyssnar på Sara Danius vinterprat, för att hon är en person jag är rätt nyfiken på. Mest för att hon är så mycket i strålkastarljuset just nu, kanske, men också för att hon har unik insikt i ett gubbgäng man alltid hört så mycket om. Vi får se, i första hand är det i alla fall de tre vinterpraten som jag nämnt ovan jag är sugen på att lyssna på!

Hade du tänkt lyssna på något vinterprat i år? Vilket eller vilka då? Kanske allihop?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram