Och så tog adventskalendern slut lite tidigare än planerat, i kombination med att ljuset helt försvann, och tiden med det. Jag tröttnade kanske lite också, samtidigt som den sista lilla julstressen tog tag i mig. Eller så är det det där med att jag är så förfärligt dålig på att planera min tid. Bevis på detta? Att jag sköt upp att slå in alla julklappar och att packa till Falkenbergs-resan tills Eric kom hem vid niotiden, och därför behövde vara uppe till två för att bli färdig. När vi skulle upp 7 för att försöka hinna med ett tidigt tåg. Det slutade med att vi tog tåget en timme senare i stället. Superbra på tidplanering, med andra ord.

Men i det här inlägget är det inte det vi ska fokusera på. Utan bilderna jag lagt upp på instagram under 2018! Totalt har jag lagt upp 132 bilder under året som gått, vilket i snitt är ungefär 2,5 bild i veckan, kanske mitt minst aktiva år hittills ändå. Har å andra sidan lagt upp desto mer på stories, så det kan ju ha med det att göra. Det och den där jäkla algoritmen + att man inte kan välja kronologisk ordning på flödet. Så förvirrande och irriterande. Men bilderna då? Jo, i år är det selfies, växter och fina utsikter ni gillat allra bäst, vi kikar!

Plats 9 – 51 likes
Aldrig sett något finare i hela mitt liv höll jag på att skriva, fast det är ju inte riktigt sant. Fast himla fint ändå! *hjärtögonemoji*
En solnedgång i Varberg precis i början av året, som var så otroligt vacker. Var inte direkt ensam om att fota den, så att säga. En av mina personliga favoriter från året, faktiskt!

Plats 8 – 51 likes
Har svårt att greppa hur vackert här är. Jag som inte ens gillar varken kyla eller snö. Med några dagar vartannat år, det passar mig faktiskt ganska bra! *Snöflinga-emoji, hjärtögonemoji*
Från Sälen-resan i början av januari. Är den enda i Erics familj som inte åker skidor, så när vi hälsade på hans syster som säsongade fick jag promenera runt lite bäst jag ville. Den här gången skulle jag möta upp för lunch vid nån backe och tog den här bilden på vägen hem.

Plats 7 – 52 likes
Låter de här underbara tulpanerna sätta #tonen för våren, för året, för det kommande examensarbetet! Rosa är en lugn färg, men också färgen jag hoppas ska sitta i riksdagen från och med hösten. Det är också en vårig färg, och färgen på nästan alla mina favoritblommor. Hoppas innerligt att träden snart står i full blom, härligt rosaskiftande i tonen och över hela, hela Malmö.
Kanske den enklaste av alla bilderna som kvalat in? Gissar att den enbart kvalat in på grund av att det var dagens tema i årets fotoutmaning mars på instagram, som jag tror det är Hanna Wendelbo som startat om jag inte tar fel?

Plats 6 – 52 likes
Något bra som kommit ur dagens ångest: en ny ampel knuten till en favorit som skulle behöva lite mer sol! En av mina absoluta favoritväxter, och den har vuxit till tre gånger sin storlek på mindre än ett år. Magisk, om du frågar mig! *grön blad-emoji, stjärn-emoji*
Fortfarande en favorit, som nog tredubblat sig ytterligare i storlek sen i april, fast den inte hänger i fönstret längre. Förstår att ni gillar den här, älskar den där växten!

Plats 5 – 56 likes
Tänk så fina saker som kan ploppa fram från #under all möjlig bråte och kall, frusen jord! De här vecka, melerade små (?) krokusarna fångades på bild i helgen, främst för att den underbara färgen fångade mitt intresse. *hjärtögonemoji*
Ännu en bild från fotoumanings mars-perioden av året, som nog boostades lite extra tack vare den taggen. Men jag gillar faktiskt denna. Tog den i Folkets Park en kall marspromenad med Eric, och tycker fortfarande den är rätt fin!

Plats 4 – 57 likes
*massor av emojis* GLAD MIDSOMMAR! *massor av emojis* önskar jag, med den årliga midsommar-selfien. Som sig bör, tänker jag. Nu tar vi en promenad ner till stranden och doppar fötterna innan en lugn och mysig kväll i uterummet *superglad emoji*
Midsommar-selfien förtjänade kanske ändå precis den där uppmärksamheten den fick. Kul ändå, snart kommer fler selfies! De har verkligen uppskattats i år kan jag säga.

Plats 3 – 61 likes
Jag fyller tydligen år idag?! *ballong-emoji* 24 år, för att vara exakt. Det känns väldigt lite som en födelsedag, men jag blev i alla fall väckt i morse med frukost på sängen (muffins med ljus i, haha), och ett litet paket! *massor av emojis* i det låg tre nya akvarellfärger och en pensel, som jag ska testa nu innan det sista dagsljuset försvinner. Sen ska jag plugga järnet inför inlämningen imorgon. Puss på er! *puss-emoji*
Min födelsedags-selfie får tredjeplatsen bland årets bilder, kul tycker jag! Som alltid förut fått folk som avföljt vid varje selfie, att helt plötsligt börjar folk gilla de bilderna som mest.

Plats 2 – 66 likes
Vet inte med er, men känner mig rätt så jäkla snygg idag! *emojis* nu är jag snart framme i skolan och ska ha föreläsning, hoppas ni också har en fin dag! *hjärt-emoji*
Haha, det är så kul att den här selfien är den mest gillade. För den där föreläsningen var jag såklart sen till för att jag tog selfies i det fina ljuset vid fönstret. Värt det, med andra ord. Också en bra läppstifts-dag!

Plats 1 – 84 likes
Dagens ord i #fotoutmaningmars2018 är #hemlig! Så vad är hemligt med den här bilden då? Inte så mycket kanske, mer än att jag delar med mig av några godisfavoriter, och en liten gömd där under Riesen-bitarna som kanske är lite hemlig ändå! *godis-emoji*
Och förstaplatsen tas av detta!? Färgsorterat godis är alltså en hit. Fast det är nog en kombo med taggen ändå, för nästa omgång färgsorterat godis hamnade inte på topplistan, hehe. Så färgsorterat godis + rätt hashtagg är med andra ord receptet för framgång på instagram. Hett tips, kom ihåg var ni läste det först. 😉

Det var årets favoriter hos mina följare, vilken var din favorit av dessa 9? Jag får nog ändå säga att jag gillar Varbergs-bilden allra bäst ändå, men det är himla kul att några selfies hamnat så högt upp på listan! En bra liten boost i självförtroendet ändå.

6 svar till ”De 9 bästa instagram-bilderna 2018”

 1. Profilbild för Linnéa

  Alltså jag är ju en stor anhängare av bilder på växter och natur, så jag tycker givetvis att alla de bilderna är underbara. Även om solnedgången är väldigt vacker, gillar jag nog ändå snöbilden mer. Den känns nästan lite som ett julkort, men påminner mig samtidigt av när vi brukade åka norr över å bo i en stuga och åkte pulka. Och selfiesarna tycker jag alla är minst lika fina ?

  1. Profilbild för Beatrice

   Ja, alltså, naturbilder brukar stå högt för mig också! Eller växter då, men just snö alltså… usch, haha. Men så har jag aldrig varit längre norrut än eh…. Sälen? Uppsala? Vad ligger längst norr ut? Oavsett var Sälen i år, så innan det var det väl Uppsala, haha. Är inget fan av kallt väder, vinterbarn till trots 😉 Man tack <3 har så så svårt att vara med på bild, så övar och övar för att ha något att titta tillbaka på om några år?! Har nästan inga bilder från att jag själv började fota, så kanske 2009? Nånting sånt. Nästan inga bilder på mig alls, faktiskt. Supertråkigt, för det är så kul att titta tillbaka på?

   1. Profilbild för Linnéa

    Jag har inte heller särskilt mycket bilder på mig själv, vilket är väldigt tråkigt. Det blir ju liksom lite ett moment 22 när man är kameraskygg och samtidigt ändå vill ha bilder på sig själv att kunna se tillbaka på. Jag förstår egentligen inte vad som hände med mig själv, jag var en linslus som liten. Nu för tiden tar jag selfies ibland men det är sällan jag gör något med dem. Men det är i alla fall ett steg åt rätt håll att våga vara med på bild igen.

    1. Profilbild för Beatrice

     Ja, verkligen ett moment 22. Jag tror folk slutade fota mig kanske runt 17-18 nångång? När jag blev riktigt intresserad av foto och samtidigt kanske mest obekväm i mig själv. Min klädutmaning i somras var nästan mer för att våga vara med på bild än för att testa nya klädkombinationer, på många sätt. Hejar på dig från min sida skärmen, tror vi kan om vi vill! Kanske kan din bild varje dag ibland vara på dig själv?! Om du orkar vill säga. Vet att det ibland är oöverstigligt svårt med svåra grejer…

    2. Profilbild för Linnéa

     Jag tror inte det kommer bli en massa bilder på mig i fotoutmaningen eftersom den går ut på att fota efter teman och det typ är bara ett som passar in på att fota sig själv. Om man inte använder ett stativ, så kanske man skulle kunna få in sig själv i fler teman ? Men jag kommer nog försöka ta fler bilder på mig själv ändå, fast mer för att hänga upp på väggarna hemma eller stätta in i ett fotoalbum ☺️

    3. Profilbild för Beatrice

     Fattar! Ja, men det är ju så svårt. Jag har ett stativ, men min självutlösar-grej har slutat fungera, så jag kan ändå typ inte ta bilder av mig själv? Så irriterande, haha! Men ja, bara några bilder på sig själv är ju bättre än inga! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram