Året tar slut idag, vad hände?? Superkonstigt, för det gick så himla fort tycker jag. Fram till det att jag kollade igenom mina bilder trodde jag knappt att jag hade gjort något alls, men det kan ju ha att göra med att jag långa perioder i år knappt varit utanför dörren. Men mellan de perioderna har jag ju dock tryckt in kul grejer i den mån jag orkat, och här kommer en handfull av dem, uppdelade för varje månad + frankrike + julen!

Sen gjorde jag en likadan för instagram, fast med andra bilder! Den hittar du på min instagram här, bland mina sparade stories under ”2018”.

Men jag tycker vi börjar med den här på bloggen, och först ut är årets första månad – januari!

Januari var en vacker tur till ett iskallt Varberg, en liten resa till Sälen för att hälsa på Erics lillasyster och för svärfamiljen att åka skidor. Det var vackra solnedgångar, en tur till Malmö Konsthall och ett bidrag till Jennys broderiutmaning!

Februari var många målade och ritade sidor i skissboken, min 24:e födelsedag, en tur till Falkenberg, Ätraforsdammen och Ge-Kås, och en vecka med Alves i Malmö. Men det var också praktik, och fika med My innan VFU-halvdagen i ett snöigt Malmö.

Mars var slutet på praktiken, en till fika med My, massor av blommor som ploppade upp i Malmö, en vecka till med Alves och snö, och så början på påsken.

April var månaden av påbörjade rosa blomningar runt om i Malmö, vackra solnedgångar, många turer till blomsterbutiker för grön terapi, och så en utflykt till Öströö Fårfarm utanför Falkenberg för att titta på de små gulliga lammen.

Maj var de första riktigt varma dagarna för året, fler blommor, rabarberpaj i Eslöv hos småkusinerna och studsmatta tills vi inte orkade mer. Det var avslutande kurser i skolan och firande av terminens slut med klassen, och första glassen utomhus. Men det var också…

Min första resa till Frankrike! Med allt vad det innebar, i början Larrey på franska landsbygden, en gullig Illias-hund och utflykter i ett vackert land. I slutet vackra och överdrivet varma dagar i ett underbart Paris och många fina platser i försommarvärmen.

Juni var Malmö Garden Show med vackra trädgårdar, det var inköp av världens trassligaste växter som Eric byggde spaljé till (men som jag lite motvilligt fick trassla ur), och det var mängder av tid i Halland. Dels en utflykt till Halmstad med pappa, där vi fikade på Feldt’s och köpte med bok hem, och dels en hel vecka i Falkenberg som innehöll allt från midsommar med Eric till jordgubbsplock och loppistur med farmor.

Juli var varma dagar, varav en hel del med ångest i Malmö, men också en hel del spännande utflykter! Till Falkenberg för lata dagar på stranden, till Eskilstuna för träff med ett litet gäng från Monthly Makers, och till Hovs Hallar med Eric på hans semester. Och så till Österlen, Alnarp och så tillbaka till Falkenberg igen och lika varmt i vattnet som i havet; 27 grader. Det var också en klädutmaning som sträckte sig över 10 dagar, och resultatet av den.

Augusti var teater utomhus i Falkenberg, glass och museum utanför Halmstad med mamma och pappa, fler dagar på stranden och Malmöfestivalen för en lunch en dag. Men det var också skolstart och mycket ångest, och förutom Erics semester gjorde jag inte så mycket som hamnade på foto alls.

September var mycket, mycket ångest, men också en del fint. Besök av mamma där vi plockade havtorn, några rosa röster i årets val, och vackra solnedgångar i plural. Ett besök av Kajsa, god mat och fina samtal. Och så en stunds barnpassning på 21:a våning med fantastisk utsikt.

Oktober var ett försök att bota ångest, med växter och utflykter med Eric. Den började i Falkenberg för att träffa Ida innan hon åkte vidare på nya äventyr söderut över vintern, och fortsatte med utflykter till Lunds Botaniska Trädgård och växthuset där. Flera besök på Trädgårdspaletten blev det också, och hoya-sticklingen jag köpte på Malmö Garden Show fick sitt första nya blad! Såhär nån månad senare är det lika stort som min hand. (!!)

November var solljus in på morgonen, stand up på Malmö Live för att fira Erics födelsedag, det var den första jul-peppen med stjärna i fönstret och lussebulle, och det var mitt livs första keramik-workshop. Men det var också en avslutande tur till Falkenberg och en av Sveriges absolut bästa pizzor på Lilla Napoli för att starta den första adventshelgen!

December har varit rätt mycket stress och en hel del ångest, men också en hel massa fint. Vi har spelat mycket sällskapsspel, tänt ljus nästan varje dag, och har ätit mycket god mat. Och så fort vi kom hem till Falkenberg för jul blev allt ännu finare! Jag fikade med två bästisar från gymnasiet och dessutom två tvilling-bebisar, besökte Annas Lantliv och tittade på höns, angoragetter, får, grisar och hästar (och köpte hemgjord glögg), och så har jag myst en heeeel del med världens finaste katt. Som jag nog inte är allergisk mot längre minsann!

Och så slutet av året, höjdpunkten, julen! Som har varit så fin och mysig och relativt lugn. Den började den 23e, med Eric som tomte hos sina yngsta småkusiner. Sen fortsatte den med dopp på lunchen, och att mina föräldrar kom hem till Erics föräldrar till Kalle. Det gjorde också Erics morbror med familj, så vi hyrde in Erics bästa kompis som tomte, och det blev succé! Sen spelade vi alla julklappsspelen resten av kvällen (HP-TP och När då då?), och vaknade igen på juldagsmorgonen och åt julmatsbrunch innan de andra skulle vidare. Slutligen den uppskjutna paketleken med min släkt som hände först den 29:e, och där jag vann ett paraply, en läslampa och ett paket Toffifee!

Nu är det dock dags att avsluta året, och det gör vi som vanligt nu för tiden. Hos Erics föräldrar, ensamma med lite god mat, lugnt och tyst och mysigt. Spelar lite spel, tar hand om den skotträdda katten och tittar på fyrverkerier från balkongen och skålar i något som bubblar. Och så hoppas jag att 2019 kan bli minst lika fint eller ännu finare än 2018 ändå har varit, trots att jag inte trodde det innan jag började titta lite närmre.

Önskar er ett gott nytt år, och god fortsättning, så hörs vi snart igen! Kram på er! <3

4 svar till ”2018 i 4×14 bilder”

 1. Profilbild för Jenny

  Så galet mycket fina ögonblick ändå! Blir sjukt inspirerad faktiskt, det är så lätt att bara se tillbaka på allt skräp och inte minnas alla fina stunder man ändå haft.
  Hoppas ditt 2019 blir både snällare och minst lika fyllt av finheter som året som gått <3

  1. Profilbild för Beatrice

   Åh, men det är så svårt att se det fina när man mår dåligt tror jag! Och så otroligt lätt att glömma allt fint. Hoppas ditt 2019 blir fint och bra det med! <3

 2. Profilbild för Linnéa

  Håller med Jenny om att det är betydligt enklare att minnas det dåliga istället för allt som varit bra. Men ditt 2018 ser ut som det har innehållit många fina stunder trots de dåliga. Hoppas ditt 2019 är fyllt med minst lika många fina stunder som 2018. Gott nytt år!

  1. Profilbild för Beatrice

   Ja, det finns definitivt en poäng i det! Det är så lätt att fokusera på det dåliga när ångesten sätter i. Men 2018 var bättre än 2017 för mig i alla fall, så helt okej på en skala från 1-10! Hoppas ditt år också blir fint och bra och ännu bättre än 2018! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram