På nyårsdagen la jag upp mitt 2019-spread i min Bullet Journal på instagram, och min kusin undrade om jag inte kunde visa lite mer av det jag lagt upp i den för inspiration. Och visst kan jag det!

Jag tog tillfället i akt när solen sken igår och fotade av samtliga spreads (utom ett som inte är klart än, men som blir en master pack-lista för framtiden)! Nu blev hälften lite väl suddiga här och var på grund av slarv, trötta armar och snea vinklar med liten bländare. Men sånt är livet, och eftersom jag ändå gillar bilderna får ni se dem ändå!

Lord, så suddigt i det här formatet. Men ja! Här är starten för året, målat med guld-akvarellfärg och en Micron Graphic liner strl 1. Sen har jag satt guld-washitejp nederst på sidan för att lätt kunna hitta nästa uppslag när jag bläddrar. Samma sak med den lilla guldiga flärpen till höger för att lätt kunna hitta det nya året i boken.

För det uppslaget som behöver hittas lätt är detta! Min future log, som i princip används för att planera längre framåt i tiden. I vanliga fall brukar jag inte använda det här uppslaget, men jag tänkte försöka igen. Om inte annat är de små kalendrarna bra till månadsppslagen!

Sen har jag det här uppslaget! Mina 20 mål för året i princip, saker jag vill göra innan 2020. Och brevid den en tracker för bloggen och instagram, där jag tror jag kommer fylla i var tionde extra följare eller så. Om det blir såhärpass många? Tveksamt alltså, men ändå kul att kunna fylla i och se hur det går!

Och här är en suddig close up på målen! Som såg så himla bra ut i kameran, i redigeringsprogrammet och ja. Men tydligen inte på bloggen. What to do? Men målen tycker jag känns bra i alla fall!

Sen kommer ytterligare mål-sidor. Till vänster hade jag tänkt välja ut 7 fokus-mål från den förra listan som jag verkligen vill uppnå oavsett hur jobbiga de känns. Sånt jag verkligen vill jobba för och som kanske inte är lika enkla att genomföra. Till höger är ett spar-mål för året, men med tanke på att jag inte får csn i vår heller så vet jag inte hur hållbart 15 tusen på ett år känns. Kanske, ändå?

Och sen börjar januari månad! Här har jag gjort ett litet citat som jag tänker ska passa hela månaden – för jag är så himla kass på att göra saker jag inte gillar. Men jag behöver verkligen bli bättre på det. Sen har jag tagit en hel del inspiration från bland annat Amanda Rach Lee, som gjort både snöflingor och andra element på den högra sidan, men inte i samma kombination.

Nästa uppslag är en kalender för månaden, som vi får se om jag använder alls. Jag är himla kass på kalendrar i allmänhet, allra mest har jag använt min bullet journal för dagliga grejer innan. Men jag har tänkt att januari och februari är test-månader för att se vad jag gillar, vad som fungerar och inte. Så att jag sen kan köra på på precis det jag gillar bäst!

Och här är kanske mitt bästa uppslag egentligen. Min One line a day-tracker där jag skriver en mening eller två om det får plats, varje dag. På min lilla dutch door-flärp har jag skrivit ner ett litet kul citat från internet (men ändrat från squats till snow och från något jag inte gillade till ost).

Men! Det är högra sidan som är den viktigaste jag har. Det är nämligen min ångest-tracker. Jag ska skriva lite mer om den i ett eget inlägg faktiskt, för den är lite mer komplicerad än en vanlig mood tracker. Men den fungerar i alla fall så att jag har en nyckel på baksidan av flärpen, där det finns 11 färger. Varje färg är ett steg på en skala från 0-10, och varje dag fyller jag i en snöflinga med den färg som representerar var på skalan jag legat för dagen. Tanken är att jag efter ett tag ska se hur mycket ångest jag haft en viss period, för att kunna ta tag i det i tid. Medvetandegöra, helt enkelt.

Och sist, men inte minst, är mitt första vecko-uppslag för året! Jag gillar färgerna, jag gillar min lilla habit tracker och jag gillar faktiskt nästan allt. Utom att det är för lite plats för varje dag. Jag som mest skriver vertikalt för mina dagliga uppslag får lite panik av bristen på utrymme. Vilket är varför nästa veckas uppslag, som jag redan gjort till höger, har en flärp med extra plats för dags-uppgifter. Och en lite mindre habit tracker, vilket stör mig lite såhär i efterhand. Men det är precis det här jag menar med att januari och februari är experiment-månaderna. Jag lär mig allt eftersom jag fortsätter greja med det!

Och det var det hela just nu. Har ni några frågor kring något uppslag (typ om ni inte ser något för att allt är suddigt), eller undrar något i största allmänhet, så fråga på!
Använder du kanske själv en bullet journal, eller har du aldrig hört om det förut?

14 svar till ”2019 i min Bullet Journal”

 1. Profilbild för Linnéa

  Så fint du har gjort ? Det skall bli spännande att få följa hur du arbetar vidare med din bujo ☺️

  1. Profilbild för Beatrice

   Åh, men tack! Är helt virrig nu när jag börjat följa en massa bullet journal-konton på instagram igen efter så länge, och så ser en så mycket fint?? Men jag tror det kan bli kul att testa en massa nytt och se vad jag saknar och vad jag tycker funkar! 😀

   1. Profilbild för Linnéa

    Jag följer massa bujo ”grejer” på pinterest istället, blir lite överväldigad av alla bilder på instagram och tycker det är lättare att urskilja det som är finast där istället. Har sparat en del saker där som jag antagligen aldrig kommer testa, men det är för fint för att inte sparas ?

    Jag älskar det nya temat på din profilbild och header! Det är så dig ?

    1. Profilbild för Beatrice

     Ja, men jag fattar ändå det där med att det är lite mycket? Skapade i hemlighet ett konto bara för min bullet journal efter nyår, och alltså. Folk lägger upp alldeles för mycket? Nu gör jag iofs också det just nu i början, men alltså, herregud. Tycker dock att Youtube är himla bra för bullet journaling! Har hittat en massa fint där, men inte när jag sökt utan mer organiskt att jag fått förslag efter saker jag tittat på redan. Så mycket inspiration!! Och förstår precis med det där att kanske inte testa, men det är så fint, haha. Vem orkar och kan ens göra perfekt skuggade bilder bara i pointillism t.ex? Men himla fint är det! OCH TACK! <3 Du är den första som säger nåt, haha, så kul att du gillar dem <3

 2. Profilbild för Malin

  Så fint du har gjort det! 😀 Jag har fortfarande inte börjat i min nya Bujo, har inte haft inspirationen riktigt. Får kolla lite på Instagram för inspo tror jag 🙂

  1. Profilbild för Beatrice

   Tack så jättemycket! 😀 Tycker det allra lättaste är att bara börja köra enligt det enkla systemet utan en massa som krånglar till det eller tar tid, sen kan en känna in om en orkar rita och färglägga en massa! Jag är fortfarande inte säker på att jag kommer orka fortsätta måla en massa, men jag älskar systemet, och jag tänker att det är det viktigaste ändå! 🙂 Youtube är också bra, kan rekommendera Planninwithkay och AmandaRachLee bland annat, men också ErinFlotoDesigns som gör en lite enklare stil om jag inte minns fel 🙂

 3. Profilbild för Wilda

  ALLTSÅ WOW BEA!!!! Jag blir så sjukt inspirerad och åh vad fint! Såg inget suddigt och tycker definitivt att du kan skippa att kritisera dig öppet så här. Vi som läser här tänker verkligen inte på om bilderna är suddiga eller inte, vet du. Och du får ha brister <3 även om jag inte fattar vad du menar :p TACK för inspirationen och god fortsättning finaste!

  1. Profilbild för Beatrice

   Amen du alltså <3<3 Tack så himla mycket finaste du, vet inte vad jag ska säga. Har så himla svårt att ta komplimanger?? Men okejdå, jag tänkte att det var bättre att skriva ut att jag vet att det är lite suddigt (fast det såg allra mest suddigt ut när jag satte ihop inlägget, då var det nästan så jag inte la upp det alls, men det ser bättre ut på själva bloggen ser jag nu!), så att jag slipper att folk dömer mig i tystnad, hehe. Livet som inte så självsäker! Kram på dig <3

   1. Profilbild för Alicia Sivert

    JAA! Jag tänkte inte heller på att något var suddigt! Och om det är det så spillerill? Tycker inte du ska lägga en gnutta energi på att tänka på eller skriva om det! Allt är SÅ fint och lite sudd i kanten nån gång visar att det är på riktigt!

 4. Profilbild för Cajsa GRÖNA MOMENT

  Jättefin! Jag ska börja med bullet journaling i år så detta var kul att se:)

  1. Profilbild för Beatrice

   Tack så jättemycket! Jag hoppas systemet fungerar bra för dig med! 🙂

 5. Profilbild för Alicia Sivert

  Shiiiiiiiit vad fint och ambitiöst! 2019 års bujo är den första jag tillåter mig att dekorera (har satt som regel för mig själv att den ska vara 100% planeringsverktyg tidigare för att inte fastna) men alltså detta är ju sanslöst! Så inspirerande och motiverande! Och jag gillar att få ta del av dina tankar och anledningar till varför du lägger upp olika spalter och sidor på det vis du gör. Tycker det är häftigt hur länge en kan hålla på med olika upplägg innan en hittar det som är perfekt och hur JÄKLA NAJS det är när saker och ting börjar stämma för en!

  Vill gärna se mer ur din bujo i år! Heja för fan!

  1. Profilbild för Beatrice

   Alltså, TACK <3 Tycker det är en svår balans att både använda och dekorera, men tycker på nåt sätt att jag ändå har hittat en någorlunda balans med färg + plats för allting utan att det bara ska vara fint, eller att jag inte får dekorera alls. Lovar att lägga upp mer allt eftersom! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram