Hemma hos My

Igår var jag hemma hos My, en av mina närmsta kompisar i Malmö. Sån fin person att ha träffat genom skolan, och precis en sån relation jag vill vårda så länge jag bara kan. Hon är just nu höggravid, och ska få bebis vilken dag som helst, så jag hörde av mig och frågade om hon kanske ville ha lite sällskap hemma? Perfekt, tyckte hon, och så tog jag bussen ut till Kirseberg!

I början av november flyttade de från sin lilla lägenhet vid Folkets Park (typ tre kvarter från mig alltså), till en rejäl fyra på Kirseberg! Det här var första gången jag var där, för vi har inte hunnit ses särskilt mycket den senare delen av hösten. Och alltså! Lägenheten är så himla fin. Ljusinsläppet är galet, för det är nästan inga hus som skymmer ljusinsläppet från något fönster.

Köket är jättestort, har två enorma fönster och en rejäl arbetsyta längs med två väggar. Är så avundsjuk (vi har trots allt bara en vägg, och den är väldigt kort), men också glad för att de äntligen fått lite mer utrymme! I fönstret hänger växter, radio och lampa, och på köksbordet stod fantastiska liljor som My gav till mig för att hon inte klarade av lukten längre, hehe.

Deras gamla sovrum var så himla mysigt, men jag måste verkligen säga att det nya är så himla mysigt! Där inne står korgen redo för lilla bebisen och böcker ligger på sängbordet redo för kvällsläsning eller sängmys. Brevid bokstavligt talat skiner solen in (eller okej, det var regn och moln ute, men det var så himla ljust ändå trots norrläge), och växterna verkar trivas superfint.

I bebisens blivande rum finns allt möjligt mysigt, som en korg med gosedjur, en bokhylla med planen fyllda av böcker, några gulliga växter och annat som är bra eller fint. Som ett skåp med kläder och ett skötbord, men det är inte lika kul att fota ju.

Vardagsrummet har samma underbara ljusinsläpp, och de har redan hunnit inreda med allt fint. Som tavelväggen ovanför TVn, tre fyllda bokhyllor och en ny soffa som var så himla bekväm!? Men den hamnade inte heller på bild, för det gjorde såklart den vackra jordgloben i kombo med konst och LJUSINSLÄPPET. Har jag nämnt ljusinsläppet? Hehe.

Är så glad att jag tog mig tiden att höra av mig, och ta mig ut till My igår. Så fina timmar av fika, prat och umgänge. Och så fint att äntligen få se den nya lägenheten i sin fulla glans! Och visst är ljusinsläppet en jäkla dröm? Skämt åsido, det var så skönt att kunna fotografera något alls såhär i januari. Men snart, snart är det ljust igen! Can’t wait, känner jag bara.

2 svar till ”Hemma hos My”

 1. Profilbild för Linnéa

  Vilken mysig lägenhet det ser ut som! Och som ett fantastiskt ljusinsläpp. Vem hade inte velat ha det i denna mörka årstid?!? Men det var egentligen inte det jag hade tänkt kommentera först, utan att det är så härligt med att träffa vänner genom skolan. Det är ändå lite fantastiskt att man kan möta nya vänner genom hela livet som berikar ens liv. Jag har träffat två fantastiska människor genom universitetet som har betytt mycket för mig även om vi aldrig riktigt fått tummen ur att umgås utanför skolan. Men livet på universitetet hade ändå inte varit det samma utan dem.

  Vet du möjligtvis vad den fina orange-rosa-röda bladväxten heter som hon har i sitt fönster? Den ser väldigt fin ut och jag är väldigt svag för orange-rosa-rött alltså ?

  1. Profilbild för Beatrice

   Haha, precis!! Ljusinsläppet på vintern alltså, herregud. Och det är den bästa känslan att ha hittat nån i skolan verkligen. Jag har ett par-tre stycken jag vet att jag kommer fortsätta umgås med, och det är guld värt verkligen! Hoppas på att hitta nån i den nya klassen jag hamnar i också nu till våren!

   Och den fina växten är ett palettblad! En Marooned, tror jag, för jag hade en likadan från samma planta som dog, hehe. Men ja, visst är den vacker! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram