Jag startade min morgon med att scrolla på instagram, som så många dagar. Där var det någon som jag tryckte mig in på som hade delat en rolig artikel som hen hade läst, som handlade om hemskärmar i telefoner. Clickbait, tänkte jag och swipeade upp för att läsa, hehe. Och jo, lite kul är det ju faktiskt med hemskärmar och att de på många sätt blir ens hjärna i telefonen. Det första man ser när man öppnar den. Vilka appar syns? Vad har man som bakgrund? Ligger allt i mappar, eller huller om buller? Är det färgkodat kanske, eller ligger det uppdelat efter användningsområde?

Så jag läste igenom hela artikeln, som ni kan läsa här om ni är nyfikna, och tyckte inte riktigt att jag passade in någonstans. Mitt sätt att organisera min hemskärm fanns helt enkelt inte! Så nu delar jag med mig av min hemskärm, som den ser ut just nu. Prick idag på morgonen när jag skriver det här. Och gör en kort analys av den. Hur ser din hemskärm ut, och varför?

Okej, så jag vet inte vad jag ska kalla den här stilen… Simpelt praktisk? Låt gå, jag kallar min hemskärm för simpelt praktisk, för det är det den är för mig.

Hemskärm: Simpelt Praktisk

Min hemskärm är medvetet ganska tom, eftersom jag försöker få hjärnan att slappna av lite. De appar jag använder ofta finns här, antingen i eller utanför mappar. Jag vill att allt ska vara lättillgängligt, och det som inte används tillräckligt ofta finns längst ner till höger i mappen ”Appar”. Där ligger allt i mappar baserat på vad det är för app – Mat, musik, resa, osv.

På själva hemskärmen har jag valt att ha bland annat Instagram, podd-appen och Spotify utanför mappar, eftersom jag klickar på dem ofta. Medan 1SE-appen, mensappen och SR-appen ligger där mer som påminnelser. För att lite skrika ”kom ihåg mig!”, helt enkelt.

I mapparna ligger sånt jag använder ofta, men av olika anledningar inte vill ska ta upp mer plats än nödvändigt, typ bankappen, swish, Google maps, väckarklocka och sånt. Men också alla sociala medier och alla foto-appar. Lättåtkomligt, men tar inte upp plats, helt enkelt!

Slutligen är hemskärmen den enda skärmen med appar. Den andra skärmen som jag har huserar väderappen, så att den inte tar upp plats på hemskärmen. Bakgrunden är tagen i somras, och agerar fint minne och en färgklick! För såna utsätter jag mig för lite för sällan. Och så har det visat sig att man mår bättre av att titta på bilder av vatten. Så den är delvis där därför också.

Men nu är jag nyfiken! Jag älskar ju att ta en titt in i andras telefoner. Hur ser din hemskärm ut, och varför?

Och är ni i stället nyfikna på saker jag screenshotar, så har jag skrivit ett inlägg om det här.

2 svar till ”17/100 – Vad säger din hemskärm om dig?”

  1. Profilbild för Linnéa

    Jag försöker ha så lite saker som möjligt på min hemskärm. Tycker inte om när det blir för mycket att titta på, utan har det jag oftast använder där. Så på min hemskärm finns Spotify; Storytel; Acast (poddapp); fitbit och vädret. Allt det andra finns ett klick bort tänker jag ?

    1. Profilbild för Beatrice

      Tycker det låter fullt rimligt! Och jag som tycker JAG har lite saker på hemskärmen, haha! Men så är jag också bekväm och vill ha allt nära till hands (och ett extra tryck är ju aaaaaldeless för mycket, lol).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram