Vecka 40 ur telefonen

Det här inlägget kommer väl upp någon dag senare än jag hade tänkt mig, men nu är det här! Förra veckan ur telefonen. Ett av de inlägg jag numera ser fram emot att skriva mest på hela veckan. Och det enda som återkommer, hehe. Men såhär såg alltså förra veckan ut:

Vi börjar väl i början av helgen, tycker jag. När jag åkte med pappa till Helsingborg! Eller mötte upp honom halvvägs, kanske man ska säga, eftersom han åkte från Falkenberg. Så jag mötte upp pappa i Helsingborg, och vi gjorde en del fint.

Som att gå på Dunkers! Där hade ingen av oss egentligen varit förut. Om man räknar bort min workshop där för några år sen. Men den eh… behöver vi inte prata om. Är det ens någon som minns den? Grejen är alltså att det inte kom någon, inte ens de som var anmälda, lol. Så där satt jag och broderade i ensamhet, hehe. Med de som jobbade såklart, och det var väl trevligt det med!

Men det är bättre att ha en positiv känsla av Dunkers, och det har jag nu. Väldigt bra utställningar! Den till vänster är en om Helsingborgs historia och gränser. Den till höger är en utställning med Max Gustavsson som är satirtecknare. Superbra båda två, även om den om Helsingborgs historia innehöll så mycket att jag blev lite trött efter ett tag.

Och så åt vi lunch, såklart! På Olsons Skafferi, som var väldigt trevligt. Och tittade på den tredje utställningen på Dunkers just nu, en som visar fantastiska fotografier på utrotningshotade djur. Som den här leoparden som är så otroligt vacker.

Annars då? Jo, men jag har bland annat köpt ett par bullar på det här konditoriet, som ligger på Regementsgatan. Jättegoda! Och snygga, även om jag inte tog bild på dem. Ser ut som åttor. Och så har jag bläddrat lite mer i min samling med jultidningar. Satt in fler lappar där jag hittar något jag tycker är fint och så, ni vet.

Och så var det kanelbullens dag, så Eric köpte med sig bullar på vägen hem, också mycket goda! Den med kardemumma gillade jag dock bäst. Sen experimenterade Eric lite i köket och bakade. Det blev inte riktigt som planerat, men det smakade i alla fall gott! Och så har jag som sagt börjat skriva morning pages!

Hade ångest inför grejer och drog på mig lite läppstift för att råda bot på humöret, och hade därför selfie-session. Något jag väldigt sällan gör, helt ärligt. En av bilderna hamnade på instagram, men här är två som inte hamnat någonstans innan. Hade så svårt att komma över finnarna, men ja. Det sitter ju såklart i huvudet.

Och så slutar vi alldeles i början, när jag hade en dag full med små ärenden. Som att lämna tillbaka böcker, köpa kurslitteratur och sånt, ni vet. Hoppade av bussen vid Hansa och promenerade längs kanalen. Och vidare genom Slottsparken i en del där jag aldrig gått innan. Där hamnade jag bakom ett gulligt gammalt par som gick och höll varandra i händerna. I solen efter regnet. Väldigt vackert.

Och så stannade jag på några fler ställen på vägen, som på andra sidan kanalen från kyrkogården där solen sken vackert på träden. Och mitt emot biblioteket där jag tyckte att löven som låg i vattenpölen vid vägkanten såg så fina ut.

Slutligen köpte jag mina böcker, promenerade en kort bit på Regementsgatan tillsammans med en tant efter att vi båda reagerat på en hund som hoppade lika högt som våra huvuden. Vi gick så långt att hon glömde av att hon skulle in en bit bakåt, och så tittade jag in i en garnbutik en sväng innan jag tog bussen tillbaka hemåt. Mycket rimligt att jag lyckas bli bekant med små tanter sådär hur som helst.

Och det var den veckan ur telefonen! Mest från stunder som utmärkte sig, men också från lite mer vardagliga stunder och sånt som var fint. Nu hoppas jag att ni har en fin fin vecka 41, så ska jag återgå till min hemtenta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram