Jag har varit på årets första loppisrunda! Eller ja, runda och runda, för jag åkte faktiskt bara till en butik. Erikshjälpen, som ligger ute i Hindby. Min absoluta favorit i Malmö, skulle jag säga. Hittar alltid mina bästa fynd där, och så även denna gång! Tre av dem hamnade tyvärr inte på någon bild. Men de som gjorde det, de tänkte jag dela med mig av idag!

Någonting jag insett (efter att ha börjat ta en bild på min korg varje gång jag tror att jag är klar i en butik) är att jag alltid råkar handla lite efter färgskala. Ibland är det medvetet, som när jag i princip bara tittar på de blå hyllorna. Men de senaste gångerna har det verkligen varit omedvetet! Förutom den här vändan, som går i någon sorts… turkosaktig, seafoam blue-liknande, ljusgrön ton i kombo med brunt med lite rött i, typ. Så har faktiskt några av de senaste också gått i färgskala, och de delade jag med mig bild av här! Två korgar till med ganska tydlig färgskala ändå.

Jag vet inte riktigt varför det blir såhär, men det var en väldigt spännande insikt när jag väl kom på det. Undrar vad det beror på? Om det handlar mest om smak eller någon sorts estetiskt sinne? Butikens utbud? Dagshumör kanske? Eller något helt annat, vem vet. Gissar åtminstone på någon sorts dagsform, eftersom det aldrig blir samma färgskala!

Men nu till fynden. Vi börjar med broschen längst fram i bild, den på tygstuven. Den rotade jag fram bland udda örhängen och läsglasögon i en låda bland smyckena. En ynka tia fick jag betala, och eftersom jag tyckte den var magiskt vacker fick den såklart följa med i korgen!

Även tyget, som kanske blir en kudde eller möjligtvis en necessär, kostade bara 10 kronor. Tyckte det var galet billigt för 50×60 cm av ett såhär fint vävt tyg?! Älskar också blandningen av färger, trots att jag annars mest rör mig mot enklare färger och mönster.

Garnet gissar jag på är någon sorts ullgarn. Åtminstone är det ull i det, och jag gissade på att det kanske kan vara handfärgat? Älskar i alla fall färgen, och tänker att det ska få bli ett pannband! Även den här bunten kostade 10 kronor.

Boken är Flyga Drake av Khaled Hosseini. En bok jag läste på gymnasiet, och som har fastnat rejält. Så när jag hittade den var det klart att den fick följa med ner i korgen! Ska bli spännande att läsa om den såhär snart 10 år senare.

Hårspännet fastnade jag också för direkt. Drömmer om att ha frisyrer där jag kan använda sånt här, och tänkte att något så gediget och vackert som trä kanske var rätt material för att få mig att börja!? Men om håret inte samarbetar (hög risk), så blir det en perfekt present till min svärmor som ofta använder den här typen av klämmor.

Och så de fyra sista sakerna! Som går under samma två kategorier. Dels är det de två broscherna. Ja, det blev tre broscher från samma butik. Nej, jag använder sällan broscher. Men det var så otroligt vackra! Den lilla blomman är någon sorts emalj-liknande material på metall (mässing?) med en liten pärla i mitten (antagligen inte äkta, men fin ändå). Och rosetten har någon sorts glittrande blått material i sig. Ingen aning om vad, men älskar ju blått, så jag blev glad! Min inre skata var verkligen med på den här rundan.

De två små… skålarna? Vet jag inte riktigt vad det är. Men de är i sten, och väldigt vackra. Jag har gissat på allt från askfat till tvålkopp till ringskål, men egentligen vet jag inte. Själv tänkte jag att de ska få husera just ringar. En på sängbordet (som jag förhoppningsvis hittar snart), och en på byrån.

Och det var det som fastnade på bild. Jag blev väldigt väldigt nöjd med årets första runda! Och med insikten jag fick om färgskalorna. Tycker det är en av de mest intressanta saker jag kommit på om mig själv på länge. Är ni också såna som omedvetet handlar efter färgskala?

4 svar till ”Årets första loppisrunda och det jag fick med mig hem”

 1. Profilbild för Linnéa

  Det går att ta reda på om garnet är av naturmaterial eller inte. Klipp av en liten bit och tänd eld på den. Brinner det upp är det naturmaterial. Smälter den är det något syntetiskt. Men det är nog mest troligt att det är ull eftersom det ser handfärgat ut. Och vad jag vet färgar man inte på syntet.
  Jag brukar nog också handla i färgskala utan att jag tänker på det. Oftast blir det inte några färgglada saker utan jag brukar hålla mig till en neutral färgskala.

  1. Profilbild för Beatrice

   Ja, det var faktiskt precis så jag gjorde! Mindes att vi gjorde något liknande med tyg i skolan på mellanstadiet. Men är fortfarande inte helt 100% säker på om det är ren ull. Men stickig är den i alla fall, hehe… Nystanet är faktiskt redan använt! Men tror inte heller man brukar kunna färga syntet, tänkte mest om det kanske var typ 10% av något annat material och att det var därför färgningen är så ojämn? Men det kanske snarare är hur man knutit eller virat garnet när man färgar?

   1. Profilbild för Linnéa

    Jo men kan nog vara precis så som du tänker. Eller så har man lagt på mer färgpigment på vissa delar så att de fått en mörkare färg. Du får gärna visa vad du gjorde med garnet någon gång 🙂

    1. Profilbild för Beatrice

     Ja, så kan det ju också vara, såklart! 🙂 Det kommer faktiskt snart upp ett litet gratis-mönster med slutprodukten! Ska bara ta tag i att skriva ner hela processen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram