Hah, det här kommer ju nästan löjligt sent. För det mesta av det jag nu äntligen tagit bilder på fick jag ta hem i slutet av november. Men det har tagit fram tills nu att vilja dela med mig av det. En till kurs har gått sen detta skapades, och det får jag hämta imorgon!! Så innan dess får jag väl ändå lägga upp den förra batchen?

Jag vill bara skratta lite själv åt bilderna i det här inlägget och hoppas att ni ser något alls. Jag hade en idé om att den här vita bakgrunden skulle vara smart, och eh… Låt oss säga såhär: det blev kanske inte riktigt som jag ville. På det var det för mörkt ute för att få till några bra bilder alls, men nu struntar jag i det, för vem orkar med att försöka göra allt perfekt hela tiden? INTE JAG, har jag kommit fram till. Någon gång i framtiden kanske jag slutar be om ursäkt för det också.

Först ut! Denna ringlade, karvade kruka! I lavalera, med min bästa glasyr på. Glasyren kommer verkligen inte fram på bild, oavsett hur jag tar den dock. Skitsvår att fota, verkligen. Men! Krukan rymmer verkligen mitt paradisträd perfekt, så det bor här.

Den här kämpade jag verkligen med, haha! Runt fyra timmar tog detta, och då eh… var den inte riktigt så torr som den borde varit när jag karvade i den. Men! Klar blev den och jag är faktiskt riktigt nöjd med den! Den har hedersplatsen i sovrummet, mitt i fönstret. <3

Sen har vi den här lilla! Bysten. Med minst sagt tveksam anatomi, hehe. Men det där med skulptur är ju faktiskt väldigt svårt. Gjorde henne av en blandad lera av mina rester, och sen målade jag prickarna med engobe! Älskar jag henne? Kanske inte riktigt. Men lite gullig är hon allt, så hon står faktiskt i bokhyllan nu.

Nu kommer vi in på höstens försök till drejning, haha. Åh, jag minns verkligen frustrationen när jag satt där. Den här pyttelilla vasen blev en av två saker jag fick med mig hem. Och helt ärligt? Det går knappt att ha blommor i den. Kanske ger jag upp och planterar en liten suckulent eller nåt?

Här är den andra, lite större, vasen. Som jag ogillar ännu mer än den förra, hehe. Här strök jag på för tunt med engobe innan skröjbränning, och ja. Jag hade redan problem med formen innan dess, helt ärligt. MEN! Kanske det kan bo en liten suckulent här också?

Jag menar… Lite gulligt kunde det varit med suckulenter i dem ändå? Här ser man också skillnaden på den beigegula leran och den grå med lavafläckar! Älskar detta med keramik. Alla olika uttryck man kan få beroende på vilken lera och glasyr man väljer. Och engobe! Riktig magi.

Näst sist har vi detta som var omöjligt att få en bra bild på? Men det är i alla fall en liten färgpalett! Som jag inte har invigt ännu. I lavalera med vit glasyr. Och lite för små håligheter för färg kanske. Men ja. Lovar härmed mig själv att våga använda den!

Sist ut men en av de första sakerna jag gjorde i keramik. För den här är från första kursen i somras! Och trots att glasyren blev lite… flammig, så älskar jag den! Den står alltid på handfatet, och den känns precis rätt.

För alltså. Behovet av en tvålkopp var stort, och den här gör verkligen jobbet! Och den är såhär lite lagom knögglig och handgjord utan att kännas för handgjord och knögglig. För min smak, alltså. Den här är en av de sakerna jag gjort som används allra mest. Flera gången dagligen, framförallt just nu. Och den gör mig alltid lite extra glad. Fint med något handgjort och egengjort hemma, helt enkelt!

Och det var det. Jag har säkert utelämnat något (jag vet att jag låtit bli två saker), men det får vara så. Om nån vecka kanske det kommer ett inlägg till med det jag hämtat den här gången!

6 svar till ”Min keramik från i höstas”

 1. Profilbild för Mikaela

  Jättekul att se!! Älskar bysten och karvade krukan! Jag har också några såna små drejade grejer som inte rymmer någonting hemma hos mina föräldrar haha!

  1. Profilbild för Beatrice

   Tack!! Gillar också karvade krukan väldigt mycket. En av mina bästa hittills, tror jag!? Men, haha, små konstiga drejade grejer är ju.. ja, jag har faktiskt planterat en liten bebis-suckulent i den större nu och ska ge bort. Då slipper jag ta ett beslut om ifall jag vill ha kvar den sen eller inte, heh!

 2. Profilbild för Linnéa

  Krukan blev väldigt fin med sitt mönster och glasyr! Det skall bli kul att få se vad du får med dig från nästa omgång. Och vem har inte gjort något i keramik som i princip inte går att använda någon gång 😉

  1. Profilbild för Beatrice

   Tack! Älskar också krukan. Önskar bara pyttelite att jag hade engoberat den i vitt innan första bränningen så att den gröna hade blivit sådär riktigt, riktigt grön. Men det får bli nästa gång! Det är väl snart dags att lägga upp nästa omgång nu också va?! Och det där o-användbara alltså… den större har blivit kruka till en liten suckulent som ska ges bort, så den fick ett användningsområde i alla fall! 😀

 3. Profilbild för Sofie

  Så himla roligt att se vad du skapat! Jag gick själv en keramikkurs för några år sedan och är såååå sugen på att börja igen. Blir verkligen inspirerad av detta! En palett va ju en kul ide! Och jag gillar faktiskt dina små vaser också! Har du planterat något i dom ännu? Fina bara som dekoration annars ju!

  1. Profilbild för Beatrice

   Åh, men tack! Det är så kul med keramik, jag saknar det nästan hela tiden faktiskt! Synd bara att det kostar så mycket… Men ja! Jag har planterat i och gett bort den lite större vasen till en kompis som gärna ville ha en stickling. Den passade perfekt och var lagom stor, så den har i alla fall fått ett syfte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram