Skapat i veckan #2

Jaha, det blir mycket skapande på bloggen just nu! Men så är det också det som fyller mina dagar, så det känns ju faktiskt ganska passande. För typ en vecka sen la jag upp ett inlägg med saker jag hade skapat den senaste ungefära veckan, och nu tyckte jag det var dags igen. Det har trots allt blivit en hel del, och då har jag inte ens bild på allting, hehe.

Jag började i fredags, skulle man kunna säga, med att göra något jag tänkt göra länge. Nämligen att fålla de här städtrasorna jag klippt av en gammal handduk. Lång historia kort: Den här handduken köpte mitt ex när han flyttade hemifrån, jag tog den för att den var enorm och skulle delas i två så det blev två handdukar. Det hände inte, men jag hade kvar handduken och hade hela tiden idén att den skulle klippas isär och göras till trasor. Klippte gjorde jag nån gång förra året (eller i början av detta…?), men fållade gjorde jag aldrig. Så trött på allt bös som blir av en klippt frottéhandduk satte jag mig vid symaskinen.

Alltså. Jag fållade kanterna på fyra städtrasor i fredags. Det är den kortaste versionen jag kan ge.

Jag har också kommit en bit på min virkade BH-grej! Två kupor är färdiga, och jag har påbörjat vad jag troooor kan bli kanten på dem? Vi får se, jag tycker allt känns lite för gulligt och tillgjort för min vanliga smak. Men så ska den bara användas hemma, så det kanske inte är nån big deal…? Återstår att se!

Jag har också lagt tid på att sy ihop en väldig massa småbitar av linnetyget från min kjol. Det som blev över efter förra veckans rektangel-klippande alltså. Nästan ingen bit är för liten! Och till slut blev biten ungefär tre gånger så lång som på bilden, runt 30 cm, och får jag bara ihop lite småbitar till så blir det nog en scrunchie sen!

För ett helt gäng såna sydde jag också i veckan! Bland annat till inlägget jag skrev här om hur jag syr mina på runt 10 minuter. Mycket smidigt, har nu så det räcker i en halv evighet.

Jag har också ställt mig och strukit ett linnetyg när det var strax under 30 grader utomhus… För att sy ett kuddfodral som varit planerat i över ett år. Japp, jättekul var det. Jag som älskar värme…… Eh. Men nu har vi ett till fungerande kuddfodral!

Och slutligen (förutom lite mer virkning, lite broderi och annat, ni vet), så har jag kryssat mina sista kryss i Sybingon! Nämligen ”gör en remake” och ”textilfärga”. Gjorde en Bleach Tie Dye med hjälp av klorin, lite akrylgarn, en sprayflaska och ett plastlådelock. Är inte helt såld på mig själv i den här t-shirten än, men tycker att det blev riktigt, riktigt snyggt när man bara tittar på tröjan! Är ni nyfikna på fler detaljer så delade jag hela min process på instagram.

Och det var det hele! Lite av hur min vecka har sett ut, alltså. Jag har mått ganska extra dåligt i värmen, men har trots det också haft förvånansvärt mycket energi för att vara jag. Och framförallt just trots värmen. Nu längtar jag till helgens utlovade svalare dagar, så kanske jag orkar ytterligare lite till. Hoppas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram