Något sporadiskt skriver jag här, absolut. Men nu har jag något att visa igen! Jag har nämligen broderat färdigt och sytt ihop mitt julbroderi. Det jag visade en del av här. Där var jag inte färdig, utan delade bara processbilder. Men nu är broderiet klart! Och här är det:

Färdigt! Och upphängt ovanför TVn i vardagsrummet. På en gammal pinne utifrån någonstans, och nån gammal bit tråd eller garn eller vad man ska kalla det från nån låda. Rött för julen, såklart.

Men mest av allt hoppas jag såklart att någon ska koppla den dubbeltydiga texten på broderiet! Eric och jag har fnissat en del åt den, men också känt oss väldigt nördiga när det kommer till Pokémon och allt som rör dem. Framförallt de klassiska spelen, snarare än GO som vi inte spelat på några år. Om någon kopplar – SNÄLLA skriv en kommentar! Det hade varit svinroligt.

Här är en liten närbild på Delibird! Mönstret har jag ritat själv på rutat papper, utifrån en pixlad bild av en sprite från Gen 5, med svansen/säcken ändrad och med paketet tillagt. Och några fel på vägen, om man ska vara petig, hehe. Allt är lite hitåt och ditåt, framförallt på baksidan, men det syns ju inte på långt håll eller alls! För baksidan är ihopsydd.

Jag tog en bit av ett gammalt lakan, samma som jag använder till typ 75% av alla projekt jag gör med vitt tyg nu för tiden, och klippte både lakanet och väven till samma form. Sydde ihop med rätta sidorna (sidan, lakan är ju inte så petigt liksom) in, och vrängde. Strök många gånger med strykjärnet. Svor i många minuter åt att försöka vända hängena efter att jag sytt ihop dem… jävla väv i nåt hårt material… och sen vek jag in överkanten och petade in hängena och sydde ihop. Klart!

Lite snett och vint här och där, jag sydde på mitt namn efter att jag sytt ihop allt, och ni vet. Hade någon petig syslöjdslärare på 70-talet godkänt detta? Antagligen inte, i alla fall inte min mammas. Men jag och Eric gillar den, och den passar perfekt på väggen ovanför TVn! Och det är ju det som räknas, eller hur?!

Så, julbroderiet. Färdigt och upphängt på väggen. Fint så. En annan dag kanske jag orkar ta bilder på mina första stickade sockar?! Eller så får ni kika in på Instagram där jag la upp en bild för några dagar sen. För de är också klara! Och så har jag börjat sticka på en tröja i stället. Och skapat julklappar har jag också. Herregud, ja. Men det får ni se så fort jag har tid och orkar fota det. Eller redigera. Nu ska jag gå och lägga mig. Puss och hoppas ni har en fin jul, om jag inte bloggar mer innan dess! <3

2 svar till ”Det färdiga julbroderiet (med Pokémon-motiv)”

  1. Profilbild för Linnéa

    Tyvärr är jag inte så nördig när det kommer till pokémon att jag fattar vad det är som är roligt med texten ? Men jag tycker det i alla fall är ett väldigt fint julbroderi ?

    1. Profilbild för Beatrice

      Tack, haha! Det är kanske inte så kul egentligen (?) men Delibirds specifika attack som bara den kunde lära sig (innan, lite osäker på om det är fler än den nu…) heter Present! Den kan antingen hela eller skada motståndaren, vilket är lite… oanvändbart, haha! Så lite som med paket ändå, är det något bra eller dålig i paketet liksom?! Men hehe, det är både nördigt och på nivån ganska dålig humor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram