Förra månaden började jag en ny typ av inlägg för min blogg, lite inspiration för garderoben för varje månad! Eller mest sånt jag själv är sugen på. Om det så är en färg, ett material eller en stil, så hittar jag tre teman jag suktar lite extra efter och postar dem här! Jag sparar alla bilder i mina mood boards på Pinterest, och där finns också ett gäng extra bilder på alla teman. Den här månaden är det tre nya teman jag är lite sugen på, om än att några är något av en fortsättning på förra månadens teman

Broderi på kläder

SÅ sugen på att brodera på i princip allt?! Jag började med en basker (jag ska visa snart) som jag broderade påsöm på, och nu vill jag brodera på i princip allting jag äger och har. Dock tar det ju tid, och jag har inte särskilt många kläder att brodera på. Men jag letar efter en till jeansjacka som jag kan fylla med broderi, sakta men säkert. Tror det kan bli superbra!

Vill man ha massor av inspiration för just det här så gillar jag Tessa Perlow väldigt mycket, flera av hennes broderier finns med i mood boarden här. Sen tycker jag att bästa Alicia är en mästare på att brodera på kläder! Kan varmt rekommendera att kika in hos båda för extra inspiration.

Smycken och pärlor

Var det någon som såg bilden på Lady Gaga från hennes senaste film och inte sparade den!? Tror knappast det. Åh, den var allt jag var sugen på prick när jag såg den. Så den är självklart med i månadens tema. För just smycken är något jag är otippat sugen på just nu. Jag som nästan aldrig bär smycken, aldrig har gjort och aldrig trodde jag skulle göra. Däremot hade jag en period i livet jag när jag gjorde smycken! Så jag har en hel drös med små pryttlar, pärlor och annat att skapa egna smycken av.

Mest är jag sugen på att matcha lite större smycken (sånt som andra visst kallar statement pieces) med lite enklare kläder – lite som mängden halsband i kombination med en svart polo som på Lady Gaga! Att smyckena helt enkelt får ta första plats. Och när vi var i Falkenberg fyndade jag faktiskt ett halsband som jag använt ett par gånger redan och tycker mycket om. Fram för fler smycken!

Texturer

Här har vi något som bygger lite på förra månadens tema. Jag är nämligen fortfarande helt fast i Laerke Bagger och hennes fenomenala skapelser i garn! Känner 100% att jag vill vara en sval, cool dansk med känsla för det här med kläder?! Och just nu är det framförallt den här formen av lite mer… kaosartat (?) som jag är sugen på. Mönstermixar, texturer, texturer, texturer, och lite mer färg!? Och det trodde jag aldrig att jag skulle säga, för jag är rent generellt lite mer av en bekvämt-person än en klädintresserad person. Åtminstone i praktiken. Nu försöker jag dock hitta den gyllene medelpunkten, och det tror jag matchar bra med lite mer textur!

Egentligen är jag nog mest av allt sugen på att inkorporera lite fler hemgjorda plagg i garderoben. Jag har några på gång som jag hoppas kan bli bra, och sen har jag fler planerade… Men inga som riktigt skriker textur än, så det kanske är nästa på planeringslistan!?

Och det var det för den här månaden. Vi får se vad jag känner mig sugen på inför maj? Då hoppas jag på att det blivit ytterligare lite varmare och att jag kanske kan hänga in vinterkappan för den här gången. Har ni några egna personliga spaningar om vad ni vill ha i garderoben just nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram