Kan vi prata lite kläder?! Jag har ingen att ventilera med ordentligt när det kommer till kläder, så jag tänkte att vi kanske kunde prata lite om det här? Jag har tre grejer just nu som jag inte kan få nog av (i teorin i alla fall) och känner att jag behöver diskutera. Faktum är att jag känner starkt att jag behöver uppdatera min garderob inom snar framtid, och ser fram emot att kunna göra det när pandemin lättar lite. Om den nu gör det, hehe. Håller tummarna!

Men i alla fall, jag har alltså några saker jag vill ventilera och visa och prata om, och jag tycker det hade varit kul om vi kunde prata om det i kommentarerna. Vad är ni sugna på när det kommer till vårstil?

Restgarnsstickning (och virkning)

Först och främst är jag helt fast i att jobba med mina restgarner, efter att ha stickat min första tröja. Titta bara så mycket fint! Här har jag också rotat fram en runwaybild från House of Holland 2011, som jag en gång i tiden klippte ut ur en Elle-tidning, och som var inspirationen till min virkade halsduk!

Jag tror starkt på att, när det kommer till stickat, använda det man redan har och att göra något oväntade och kanske nästan kaosaktiga färgkombinationer som ingen väntat sig. Någon som inspirerar mig mycket när det kommer till just den typen av stickning är Laerke Bagger på instagram, men också den gamla hederliga Kaffe Fasett som skapat den mittersta tröjan längst upp i collaget. Jag får heller inte nog av The Crimson Stitchery på Youtube, som förra året körde Stashless 2020 och försökte använda upp så mycket som möjligt av sitt garnförråd! Väldigt inspirerande.

Turkost

Pooler, medelhavet, keramik, jag vill ha turkost på allt just nu?! Jag älskar färgen, men har egentligen ingenting turkost i min garderob. Jag har ett gammalt nagellack som varit en favorit sen 2007, men inte ett enda turkost plagg. Det vill jag verkligen ändra på! Det finns lite turkost i min Alone Together Sweater, och min nästa tröja som jag jobbar på har turkost som en av sina två basfärger. Nästa steg blir ett plagg helt i turkost!

Jag gillar också tanken att para ihop det turkosa med mörkare blått (som jag har mycket av i garderoben), rosa nyanser och med gult! Helst en lite mjukare gul snarare än en knallig en. Också sugen på att sticka en till Alone Together Sweater i turkost!? Men tyvärr har jag inte tillräckligt mycket turkost garn, så det blir nog svårt för tillfället.

Schackrutigt

Den tredje saken jag är lite extra sugen på är rutigt! Främst schackrutigt. Absolut snyggast med någon form av textur! Gärna med ordentlig kontrast, och med cremevitt i botten. Eller för all del, en av mina absoluta favoriter i det här collaget är kombon ljusrosa och mörkblått. Också nyfiken på vad man kan göra med rutor i botten och blommor ovanpå! Påminner mig om något jag sett i ett designprogram en gång, men jag kan inte minnas om det är Project Runway eller om det var Next In Fashion på Netflix? Eller kanske till och med något avsnitt av RuPaul? Någon som minns det jag tänker på får gärna berätta! Oavsett så gillar jag idén och tycker det är riktigt snyggt.

Jag är också lite sugen på att lära mig att mönstersticka, och har börjat göra små experiment, men det är… inte riktigt där jag är än, tror jag. Efter mönsterstickningen kommer intarsiastickningen dock! Härligt med rutor, tycker jag.

En liten bubblare blir det också, på tema hår….

För jag är såklart också väldigt sugen på lugg just nu! Eftersom jag själv precis klippt en. Jag insåg också så sent som i förrgår att jag kanske har influerats av de jag följer på Youtube, där jag insåg att alla mina favoriter just nu har lugg!? Som Leena Norms, som är med på två bilder i collaget. Åh, hennes klädstil och luggkombo är allt jag eftersträvar just nu. Väldigt inspirerande!

Och det var väl det! För den här gången. Alla bilder och ett gäng till finns alltså samlade på min Pinterestboard för Mars 2021. Där planerar jag att samla inspiration i början av varje månad utifrån vad jag är sugen på just då, så får vi se hur det går med det! För tillfället är jag i alla fall jäkligt sugen på de här tre sakerna, och planerar att implementera samtliga i min garderob och vardag från och med nu!

2 svar till ”Det jag vill addera till garderoben i Mars”

  1. Profilbild för Linnéa

    I vår vill jag ha ljusa färger och och bekväma kläder. Och kläder som sitter bra. Jag har haft för många plagg som inte sitter bra, så jag har sakta börjat byta ut till bättre sittande plagg. Både nytt och secondhand, eftersom det är svårt att hitta allt secondhand när man har lite större storlekar. Och satsa på plagg som jag verkligen kommer ha användning för.

    1. Profilbild för Beatrice

      Förstår precis! Jag har haft hyfsad tur på sistone, men man ska ju ha tid att gå ut på second hand och leta också, och dessutom möjlighet nu i pandemitider… Så ja, det är klurigt! Men skönt med bekväma kläder, det är det jag siktar på också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram