Om Mig

Välkommen till min blogg! Här finns en längre sammanfattning av vem jag är, vad jag gör och vad den här bloggen handlar om.

jag i köpenhamn

Vem är jag?

Jag heter Beatrice Hallberg (men kallas för Bea), är tjugotre år gammal och bor i (relativt) centrala Malmö tillsammans med min fästman Eric. På vardagarna pluggar jag till Förskollärare på Malmö Högskola, och ser mest av allt fram emot att snart få ut och jobba.

När jag inte pluggar eller bloggar här, så älskar jag allt som är kreativt. Jag fotograferar alla bilder själv, och varje månad är jag en av tolv värdar som håller i Monthly Makers, en kreativ utmaning med ett nytt tema varje månad. Mest av allt älskar jag att skapa i färg, men mitt mål för året är att testa så många nya tekniker och material som möjligt.

Jag älskar också att leta reda på nya favoriter i Malmö, att hänga i Falkenberg (där jag växte upp) när tid ges, att laga mat och att försöka trotsa min maximalism med hjälp av minimalism.

 

akvarell och flytande bläck citat om kreativitet det är alltid tid för fika!

Vad gör jag annars då?

Min huvudsakliga sysselsättning är alltså skolan, och när jag är färdigutbildad nån gång i början av 2019 kommer jag förhoppningsvis få ett bra jobb. Men annars brukar jag för det mesta se på bloggen som ett litet extrajobb. Utöver det spenderar jag ganska mycket tid drömmandes om inredning, eftersom vi flyttade i årsskiftet. Nu har vi vårt alldeles egna förstahandskontrakt i Malmö att inreda!

jag bakifrån på Hovs Hallar

Vad handlar bloggen om? Vad kan jag hitta här?

Här på bloggen försöker jag hålla mig till vad många nu börjat kalla Kreativ Livsstil. För mig innebär det att jag försöker fånga min vardag på ett kreativt sätt, men också att jag delar med mig av det kreativa jag gör. För mig är bloggen en sorts bildfylld dagbok, och jag försöker blanda högt och lågt i den mån jag kan.

Vacker konst på Makeriet i Malmö

Mest av allt hamnar mina favoriter och upptäckter i Malmö här på bloggen. Vi flyttade hit i slutet av sommaren 2013, och jag utforskar fortfarande staden en liten bit i taget. Mest delar jag med mig av bra ställen att äta på, men också kul ställen att besöka och personliga favoritplatser.

När jag inte är i Malmö är det ganska troligt att jag är i Falkenberg. Där har både jag och Eric vuxit upp, och därför hälsar vi på våra familjer ganska ofta. Men Falkenberg är även en plats för avkoppling för mig, och därför är det inte alltid jag fotograferar så mycket när jag är där.

pärlbroderi material

Monthly Makers är en stor del av den här bloggen! Kortfattat är det jag och 11 andra grymma bloggare som varje månad skapar utifrån ett tema. Varje månad är en av oss värd, och sista dagen i varje månad finns en sammanställning på vad vi + ni har skapat på temat den månaden! Du kan läsa mer om Monthly Makers här.

min fästman i London

Annars kan här komma upp en och annan guide, massor av tips på saker jag gillar, en hel del bilder på killen här ovanför, och så en del om mina växter! Sen jag flyttade hemifrån har jag blivit lite av en crazy plant lady, så självklart får det plats här på bloggen. Och så mycket, mycket mer, såklart!

blommor som slår ut

Varför startade jag den här bloggen?

När jag började blogga 2010 bloggade jag på devote, och min plan var såklart att jag skulle ta över världen ungefär. 16 år och på många sätt så otroligt naiv. Sen flyttade jag till blogg.se i början av 2013, och där växte bloggen en del. Från en handfull följare till över 20 personer som ville följa mitt liv.

Med Monthly Makers växte min blogg väldigt fort i början, och sen avstannade det lite igen. Just nu har jag ungefär 90 trogna följare som varit med sen olika perioder i den här bloggens liv.

2016 började jag tröttna på blogg.se och ville att min blogg skulle se bättre ut utan att jag för den sakens skull kunde mer om hur man kodade en hemsida själv. Så i årsskiftet började jag planera för min nya blogg, leta teman och diskutera med andra bloggkollegor om hur sjutton man gör för att blogga utan en portal bakom sig. Och i februari 2017 släpptes beahallberg.se! Min nya blogg.

Här får jag utlopp för en del av min kreativitet. Inte nog med att jag har någonstans att dela mina bilder (vilket var mitt primära mål när jag flyttade till blogg.se), utan jag får även skriva, och tack vare Monthly Makers får jag tummen ur för att skapa lite extra varje månad.

Så varför startade jag den här bloggen? För att jag ska få ha mitt lilla krypin i den här världen. För att kunna dela med mig av tankar, bilder och stunder i mitt liv, och för att jag själv ska få ha kvar dem. Som en liten, digital dagbok, fast för offentligheten.

Och offentligheten – det är ju du! Som läser det här just nu. Och som är anledningen till att jag inte har slutat skriva här. Tack för det.

Sista tankar?

Om du vill kontakta mig, så görs det enklast genom mejl. Du kan kontakta mig om vad som helst; samarbeten, frågor, tankar eller feedback. Skicka bara iväg ett meddelande till:
blogg@beahallberg.se

Följ mig gärna på Bloglovin, för att få reda på när jag uppdaterar.
Och på Instagram för att få följa med ännu mer i min vardag.

Om du inte vet var du vill börja här näst, så är en av mina personliga favoritkategorier den om mina Växter, och strax efter den kommer Vardags-kategorin. Är ni mer sugna på Malmö så hittar ni mina favoriter här.

Jag hoppas du ska trivas här med mig!

 

 

 

 

SparaSpara

SparaSpara