Om Mig

Välkommen till min blogg! Här finns en längre sammanfattning av vem jag är, vad jag gör och vad den här bloggen handlar om.

Vem är jag?

Jag heter Beatrice Hallberg (men kallas för Bea), är tjugofyra år gammal och bor i (relativt) centrala Malmö tillsammans med min fästman Eric. På vardagarna pluggar jag till Förskollärare på Malmö Högskola, och ser mest av allt fram emot att snart få ut och jobba.

När jag inte pluggar eller bloggar här, så älskar jag allt som är kreativt. Jag fotograferar alla bilder själv, och har gjort det sen jag fick min första kamera för 18 år sen. Som en av värdarna i Monthly Makers började jag arbeta mer kreativt i vardagen, och sen dess ser jag akvarell, broderi och en hel del andra tekniker som det bästa sättet att slappna av på.

Annat som upptar plats i mitt hjärta är att hitta nya favoriter i Malmö, att vara så mycket som möjligt i Falkenberg (där jag växte upp), att laga mat och att försöka få bukt på min mer maximalistiska sida. Årets mål är att leva ett mer hållbart liv och att sluta konsumera ren skit.Vad gör jag annars då?

Min huvudsakliga sysselsättning är alltså skolan, och när jag är färdigutbildad nån gång under 2019 kommer jag förhoppningsvis få ett bra jobb på en förskola jag trivs på. Bloggen ser jag på som ett sorts extrajobb som inte ger mig pengar, men målet med den är i första hand att inspirera andra. Om så bara en person känner sig inspirerad när den läst ett inlägg här inne, då är jag nöjd!

Sen vi flyttade i årsskiftet 16/17, till ett alldeles eget förstahandskontrakt här i Malmö (!), har jag även blivit mer intresserad av inredning. Något jag hoppas kommer få ta mer plats här på bloggen under tiden vi sakta men säkert inreder vår 60kvm stora tvåa.


Vad handlar bloggen om? Vad kan jag hitta här?

Här på bloggen försöker jag hålla mig till vad jag och flera med mig börjat kalla för Kreativ Livsstil. I mitt fall innebär det att jag försöker fånga vardagen och skapandet så gott det går, för att dela med mig av båda delar. I många fall innebär det även att det kreativa får en plats i min vardag vilket naturligtvis gör alla inlägg mer eller mindre kreativa! För mig är bloggen en sorts bildfylld dagbok, och här försöker jag blanda högt och lågt i den mån jag kan.


Det som mest frekvent hamnar här på bloggen är tips på favoriter i Malmö. Jag flyttade hit med min sambo i mitten av 2013, och jag utforskar fortfarande staden bit för bit. Allra mest delar jag med mig av caféer och restauranger, men allt som oftast hamnar här ett museum eller annan sevärdhet här också. Med början i min nya inriktning på mer hållbart levande kommer det säkerligen också upp tips på bra second hand också!

När jag inte är i Malmö är det ganska troligt att jag är i Falkenberg. Där har både jag och Eric vuxit upp, och därför hälsar vi på våra familjer ganska ofta. Falkenberg är till stor del avkoppling för mig, och det händer att jag nästan glömmer bort att jag har med mig en kamera. Samtidigt vill jag så gärna visa upp vad denna lilla stad har att erbjuda, och därför kommer det upp tips på favoriter även där.

Sen är ju skapande en stor del av den här bloggen! Allting startade med Monthly Makers, som tyvärr har paus just nu, men det slutade liksom inte för det. Skapandet blev en del av vardagen, och som jag nämnde tidigare är det nu en stor del av min avkoppling som är relaterad till skapande. Allra mest arbetar jag i akvarell och broderi, men även en del allmänt textilt och med gouache och akrylfärg också. Från och till arbetar jag med lite tyngre material, och ibland kommer det upp en DIY!

Annars tipsar jag ofta om saker jag gillar, en hel del bilder på killen här en bit ovanför, skriver en och annan guide, bloggar om våra resor, och så uppdaterar jag om mina växter! Sen flytten har jag blivit lite av en crazy plant lady, och växterna får såklart en självklar del här på bloggen. De har faktiskt fått en egen kategori.

Varför startade jag den här bloggen?

Från starten redan 2010, då på devote.se, var tanken om inspiration en klar idé. Nog för att det tog väldigt lång tid innan jag fick fler följare än min bästa vän och 3-4 andra personer, men det växte i sinom tid. Genom en flytt till blogg.se och framförallt med hjälp av Monthly Makers, och så slutligen hit till min egen plattform.

I dagsläget är det ungefär 100 härliga personer som följer min blogg på Bloglovin, och som har varit med mig från olika perioder av bloggens nu 8 år långa liv. Ibland är det svårt att föreställa sig att jag bloggat så länge, men så är det alltså.

När jag 2016 började tröttna på hur min blogg såg ut, och insåg att det var svårt för mig att få den dit jag ville när jag bloggade på blogg.se, valde jag att alltså att flytta hit! Köpte webbadress, tema och fick lite hjälp på traven med vissa kodnings-grejer av andra fina bloggmänniskor. Och i februari 2017 blev den här plattformen mitt nya hem på internet!

Här får jag utlopp för min kreativitet på så många sätt. Inte nog med att jag får dela med mig av mina bilder, utan jag får även skriva, läsa och ha kontakt med er! För det är ju läsarna som gör bloggen, i mångt och mycket. Utan läsare är det svårt att inspirera och inspireras.

Så varför startade jag egentligen den här bloggen? För att jag älskar att ha mitt eget lilla krypin på internet. För att kunna dela med mig av bilder, tankar och stunder i mitt liv, och för att själv kunna se tillbaka på dem och minnas. Som en liten, digital dagbok, fast för offentligheten! För offentligheten, det är ju du! Du som läser det här. Tack för det.

Och är det någonsin någon som går härifrån inspirerad, då har jag nått mitt slutgiltiga mål. För det är det som i slutändan är målet för mig nu för tiden. Att inspirera, om så bara en person. Kanske att börja skapa mer, att våga lite mer eller att bara vilja hitta på någonting. Då är jag nöjd med arbetet jag lägger ner här.

Sista tankar?

Om du vill kontakta mig, så görs det enklast genom mejl. Du kan kontakta mig om vad som helst; samarbeten, frågor, tankar eller feedback. Skicka bara iväg ett meddelande till:
blogg@beahallberg.se

Följ mig gärna på Bloglovin, för att få reda på när jag uppdaterar.
Och på Instagram för att få följa med ännu mer i min vardag.

Om du inte vet var du vill börja här näst, så är en av mina personliga favoritkategorier den om mina Växter, och strax efter den kommer Tips & Guider-kategorin. Är ni mer sugna på Malmö så hittar ni mina favoriter här. Medan ett klick här tar er till startsidan igen.

Jag hoppas du ska trivas här med mig!

 

 

 

 

SparaSpara

SparaSpara