Om Bea

Hej och välkommen! Kul att du är nyfiken på vem jag är. Här kommer en lite längre presentation där jag även förklarar syftet med bloggen och lite av min historia med den.

Vem jag är

En kreativ tjugofemåring som bloggar under eget namn. Kallas till vardags för Bea, men heter egentligen Beatrice. Bosatt i Malmö tillsammans med min fästman Eric. Studerar min sista termin på Malmö Universitet, och är färdig förskollärare till våren.

Saker jag är, men har lite svårt att kalla mig själv, är fotograf, bloggare och kreatör. Min fritid består till stor del av skapande, helst i textila material, och att fotografera min omgivning och vardag.

Varför jag startade den här bloggen

Min första blogg startade jag under 2010. Där skrev jag allra mest om vad som hände i livet, rena dagboksskildringar av dagar och inlägg i princip utan bilder. Jag hoppade sen runt ett tag på olika plattformar till jag fastnade för blogg.se, och det var där min blogg började växa. Som värd för Monthly Makers, som tyvärr inte är igång längre, började jag bygga en plattform av läsare som delade mitt intresse för skapande. Sen dess har jag flyttat bloggen hit, till en egen domän som bär mitt namn.

Bloggen har varit en del av mitt liv sen jag var 15 år gammal. Sen dess har den ändrats rejält, och målet som från början handlade om att bli känd och kanske till och med tjäna pengar har nu ändrats. Mitt nuvarande mål är att inspirera andra. Jag arbetar själv med att leva livet med lite mer eftertanke och lugn, och det är vad jag försöker förmedla genom bloggen. Om jag i slutet av dagen vet att bloggen har skänkt någon glädje, så blir jag själv glad! En inspirerad person är alltid en vinst för mig.

Vad du kan läsa om på min blogg

På bloggen kan du läsa om precis det fokus mitt liv har för tillfället. Bloggen följer min egen utveckling, som just nu handlar allt mer om att leva ett mer analogt liv i ett samhälle som bygger så mycket på teknik. Jag brukar kalla min blogg för en kreativ livsstilsblogg. För mig innebär det att jag har mitt fokus på skapande, och blandar upp det med allt som hör mitt liv till. Min blogg är också en sorts bildfylld dagbok, och jag anstränger mig verkligen för att blanda högt och lågt här inne.

Skapande är ett väldigt stort ämne på bloggen. Jag försöker att blogga om skapande minst ett par gånger i veckan. Det kan vara allt från en uppdatering kring vad jag själv håller på med, till DIYs och tips på andra som skapar. Inlägg kring skapande hamnar under kategorin Skapande och Kreativitet.

Annat som är viktigt för mig är de två städer jag står närmst – Malmö och Falkenberg. De har varsin kategori på bloggen, där jag uppdaterar med platser, tips och annat som händer när jag är i respektive stad. När jag äter något gott, hittar på något nytt eller återupplever en gammal favorit hamnar det i de två kategorierna.

En annan kategori som uppdateras frekvent är Tips och Guider-kategorin. Här delar jag med mig av sånt jag gillar, personer jag följer, böcker jag läser och annat jag tycker om och vill dela med mig av.

Utöver de här fyra grundpelarna som bloggen står på, delar jag med mig av de få resor jag gör både inom och utanför Sverige, om sånt jag tänker på, och en del av vad jag har på mig och hur det ser ut här hemma. Mina växter har bland annat en egen kategori!

Några sista ord

Målet är och har länge varit att inspirera andra att leva ett enklare, mer medvetet och eftertänksamt liv. Och det är det jag hoppas att du som läser bloggen får ut av den. Att du lämnar den med ett lugn i kroppen, och känner dig inspirerad att göra någonting eller bara slappna av.

Om du vill kontakta mig, så görs det enklast genom mejl. Du kan kontakta mig om vad som helst; samarbeten, frågor, tankar eller feedback. Skicka bara iväg ett meddelande till:
blogg@beahallberg.se

Följ mig gärna på Bloglovin, för att få reda på när jag uppdaterar.
Och på Instagram för att få följa med ännu mer i min vardag.

Jag hoppas du ska trivas här med mig!