Det är dags att uppdatera er på växtfronten igen! Det har varit ett längre uppehåll från växtinläggen på grund av det tråkigaste som skulle kunna hända – trips. Den där satans ohyran som angrep en stor del av mina växter, och som jag fortfarande kämpar mot, gift och allt. Det går framåt (tror jag), och det mesta verkar botat, men det är fortfarande ett gäng som står på karantän i badrummet som sprayas en gång i veckan.

Men bortsett från detta tragiska öde som tvingat mig att slänga ett litet gäng växter som inte gått att rädda, och att ett par stycken råkade torka ut lite över en Falkenbergsvistelse, så har jag alltså kul grejer att visa upp! Saker som blommar, saker som förökar sig, och annat kul som växer. Här är ett gäng favoriter just nu.

zebrablad tradescantia randig växt

Först och främst har vi den här pärlan! Glittrar i solen, och har vuxit något enormt sen jag fick den i maj. Från skrivbordet till en hemmabyggd piedestal bestående av två bord fick den flytta, och nu trivs den fint! Hänger ner vackert över sidorna och växer så det knakar!

böna tar flying tiger copenhagen bean

Den här bönan såg ni sist i en lista jag skrev, då betydligt mindre. Den har vuxit först på längden och sen rejält på bredden de senaste veckorna, och vi tror det kommer bli en hel del bönor som kommer ur den här när den är färdig! Ska bli spännande att se hur det går.

hoya carnosa blommar flowering

Min porslinsblomma blommar för första gången på evigheter! Det betyder med andra ord att den står bra där den står, lagom ljust och att den får lagom med vatten. Den trivdes inte alls i ett par år, men hängde med och tog sig alltså där den står nu! Och där ska den få fortsätta stå, i samma kruka med lite ny jord då och då för *bästa resultat* hoppas jag.

pilea greyzy

En annan växt som verkar trivas är den här! En Pilea Greyzy enligt krukan, och jag gillar den skarpt! Den har i alla fall börjat sprida ut sig rejält från krukan och är placerad ljust och härligt på vårt soffbord. Superfin och lite knäpp tycker jag!

tusenmoder kalanchoe daigremontiana

Min tusenmoder verkar också trivas sådär bra att den producerat skott på bladen som i sin tur har egna skott på sina blad (!!). Skotten tänkte jag ta av och rota upp så att jag kan dela med mig av fler såna här! Är det någon som är sugen? Säg till så skickar jag ett litet gäng som förhoppningsvis blir en planta hos dig med!

palettblad avokado kalanchoe daigremontiana kalanchoe tubiflora coleus

Brevid tusenmodern står ett nytillskott i gänget! Nämligen….

ek kalanchoe tubiflora avokado palettblad coleus chine rose

Ett växthus! Jag köpte det via MalmöGäris, och fick det för en ynka hundralapp. Där i står eken, som skjöt skott som torkade för andra gången (ska flytta den tror jag), min knäppa Kalanchoe Tubiflora, ett palettblad som aldrig blivit glatt igen, och min avokado! Hade flera stycken för några år sen, men alla torkade ut över en sommar och jag har sörjt lite sen dess. Försökte med ett par kärnor efter det, men det här är den första som tagit sig. Och nu har den flera blad och trivs bra i solen och värmen där i växthuset! Hoppas den ska ta sig och bli ännu större och kanske ett litet träd. <3

ficus robusta belize fönsterfikus

En annan som vuxit till sig lite är min varierade fönsterfikus! Som jag älskar den här födelsedagsväxten jag gav till mig själv i februari! Det märks dock tydligt att den bara blir rosa i mycket ljus. Den här står nedanför fönstret i sovrummet (sydöstlig riktning ungefär), och det senaste bladet är ju inte rosa alls, medan det som kom innan jag flyttade ner den från fönstret är tydligt rosa även utanför stjälken. Spännande det där ju!

philodendron scandens brasil klätterranka

Det här har blivit en av mina absoluta favoriter på kort tid. En Philodendron Scandens ’Brasil’ har jag luskat mig fram till, och den har verkligen börjat växa nu! Såg en i växtgäris som hade en likadan som tog upp en hel vägg = drömmen. Än så länge är den dock ganska liten och står i bokhyllan, men snart ska den planteras om och då hoppas jag att den växer ännu mer än den redan gör!

hoya carnosa crimson queen porslinsblomma

Sist ut, och faktiskt allra troligast minst, är den här favoriten! En annan Hoya Carnosa, fast variegerad i rosa. <3 Jag unnade mig den här också när jag fyllde år, sammanlagt 60 kronor för alla tre sticklingarna, och en har verkligen vuxit! Den här lilla älskligen har blivit både mer rosa och betydligt större, och jag blir lycklig i hjärtat av den varje gång jag tittar på den. Det fastnade dock inte så mycket som det är i verkligheten, så den är alltså ännu mer rosa! Supervacker.

Och det var allt för denna gången. Det mesta andra är antingen inte så kul just nu, eller står på karantän i badrummet. Lite tråkigt, men sånt är livet, och jag vet att jag kommer vinna mot den satans ohyran. Det måste jag göra.

7 svar till ”En växtlig uppdatering”

  1. Profilbild för Finurliga fröken

    Men så mycket fint du har! Den första är en sån jag önskar mig. Tycker dom är fantastiskt vackra.
    Mitt hem är fullt av palettblad. Köpte två st på en utförsäljning i ett växthus och sen har det blivit massor av sticklingar så nu är mitt hem fullt.

    1. Profilbild för Beatrice

      Tack så hjärtligt, om än väldigt sent! Kanske är det så att du skulle vilja ha en stickling på zebrabladet? Det växer som ogräs, så det borde definitivt gå att lösa, om inte annat så till våren! Palettblad kommer jag inte så bra överens med, men jag tror det är för att de vill ha så mycket vatten, och jag är en sån som i perioder ger väldigt ofta, och i perioder väldigt sällan, haha! Men vackra är de.

  2. Profilbild för Wilda

    Åh jag vill ha tusenmoder! Nu åker jag ju bort lite men sen får vi styra upp ett byte tycker jag! Vilka underbara foton du tar Bea <3 Blir glad i själen av detta inlägg.

    1. Profilbild för Beatrice

      Om du ser detta: Jag har en massa bebisar nu du kan få när som helst! Kanske om du känner att du hinner komma ner på MM-träff? Så är jag säker på att de fraktas på ett säkert sätt! Kram på dig <3

  3. Profilbild för Mikaela

    Vad kul att få hälsa på din växtfamilj <3

  4. Profilbild för Nathalie
    Nathalie

    Hej inser att inlägget är väldigt gammalt, men ger det ett försök ändå.
    Har du några små skott av den ljusa tusenmodern på bilderna att sälja? Säljer du ev fler växter?
    Hör gärna av dig 😀

    1. Profilbild för Beatrice

      Hej! Jättekul fråga, faktum är att jag har MASSOR av framförallt de växterna du frågade om. Skickar ett mejl också, ifall du inte ser att jag svarar på den här kommentaren. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram