Första helgen i juni var vi i Falkenberg igen, och skulle passa både hus och hund och katt, och det var så fint väder samtidigt som det var sådär småkyligt och ja. Här kommer några vykort med minnesanteckningar.

Behövde en ordentlig Falkenbergs-solnedgång, så vi tog cykeln ner till stranden halv tio på kvällen och landade nere vid Netas Berg lagom tills solen gick ner som vackrast. Frös och huttrade i tio minuter medan vi tog några bilder, och sen cyklade vi hela vägen hem igen. Som jag saknar möjligheten att göra detta året om.

Fikade med Kajsa på Stålboms, njöt av biskvier med choklad och saltkola (men inte citron som var den jag helst ville ha). Kajsa åt nån vegansk glutenfri tjosan med kolasmak, och så bytte vi bord för att det var så varmt vid fönstret. Jag virkade på mitt projekt, och vi pratade om det som växer i Kajsas mage, och som snart ska komma ut. Sen tog vi en promenad genom gamla stan, genom rosariet vid St Laurentii-kyrkan, och förbi fina väggar. Kajsa ville inte ha gravidbilder, men ett par får man väl ta i alla fall, tyckte jag, och hittade en rosa vägg som matchade hennes byxor perfekt.

Åt en efterlängtad burgare på bästa Burger Inn som öppnat tillfälligt i nya lokaler i gamla Coop-huset. Äter en ny sort med gorgonzola och bacon, till skillnad från min gamla beställning (en liten standard utan gurka, fanta exotic att dricka), och Eric äter en likadan.
Tar ut Alves på promenader tillsammans med Eric, går halvlånga rundor och kastar boll på de små ängarna mellan husen och plockar buketter med vildblommor att sätta i vas i uterummet. Fotograferar den enorma mängden svärmorsvioler i motljus och går vidare mot röda husen och så hem igen.

Klappat katten både inomhus och utomhus, sovit med hunden i sängen och ätit frukost på trappan på framsidan. Alltid två rostmackor med ost och ett glas apelsinjuice. Ibland med en körbärstomat eller två på sommaren när de är plockfärdiga, eller en bit brie om det finns över från nån fin kväll. Fotograferar fler blommor i motljus, hittar fjärilar i mängder på lila blommor (kantnepeta, har jag lärt mig att den heter) och tar ytterligare bilder. Packar min väska och gör mig redo att åka hem och lämna Eric i Falkenberg ett par dagar till. Gör mig redo för opponering, äter glass till lunch med mamma och pappa vid stranden men tar inga spännande bilder, och sen åker jag tåget hem till Malmö igen.

I helgen är jag i Falkenberg igen för firanden och annat roligt, och det ska bli så fint att få komma hem igen. Kanske plocka lite fläder, ta årets första havsdopp, få träffa lite släkt och allmänt bara mysa. Ta in luften och cykla om cykeln är hel. Nu ska jag skriva den där himla packlistan och sen gå och köpa mitt sommarkort så jag kommer hem imorgon. Ha en fin helg!