Och därför har jag såklart glömt av bloggen ikväll. Den tog en liten paus över sommaren, och det är så skönt att vara igång igen. Att träffas opretentiöst, sitta och snacka och samtidigt greja med något. Dricka lite te, umgås och ja. Lära känna varandra!

Nu har vi dessutom bestämt en fast dag att träffas på, vilket gör det lättare att få ihop det även resten av hösten! Så får vi se hur många träffar det krävs innan filten faktiskt är en filt!? För den har jag såklart jobbat på ikväll. Och ett par andra projekt som jag hittat i gömmorna som bara kräver lite fix innan de är klara. Jag rensar ju bland alla grejer nu, ni vet.

Faktum är att jag gav mig på mitt materialförråd idag, bara det textila, och det är… Överväldigande, stundtals i alla fall. Det är väl sisådär en 5 lådor med tyg, och utöver det ett par lådor med garn, och… broderigarn i ett syskrin… för att inte tala om allt sånt där småkrafs som man inte riktigt har en plats för?! Typ lagningslappar man köpte när man var 5 och hittade i en burk. Ja, herregud. Lite hoarding-varning på det där, men nånting får jag väl hitta på med alltihop! Återkommer om det projektet en annan dag. Nu ska jag sova om en stund, och stänga datorn innan jag får mer huvudvärk. Godnatt!

7 svar till ”19/100 – syjuntan är igång igen!”

 1. Profilbild för Alicia Sivert

  Åååh vad mysigt! Jag har så svårt att få in något regelbundet återkommande i mitt liv eftersom helgerna lätt blir helt proppfyllda när jag jobbar kväll. Men detta inspirerar mig verkligen till att ta ett första steg! Börja med en lördag som är ledig, utan krav på att det måste finnas en i månaden därpå. Det ska jag kolla upp baske mig! Längtar efter gemenskapen och myset att sitta och handarbeta tillsammans. LÄNGTAR!

  1. Profilbild för Beatrice

   Ja, men fattar verkligen det! Om inte en helgdag funkar, kanske det finns någon som kan ses på förmiddagen en stund, eller över en lunch!? Det hade ju faktiskt varit jättemysigt att luncha och sitta och sticka, virka och brodera på nåt mysigt ställe ett par gånger i månaden eller så! (och så fint att läsa att du faktiskt drog ihop något, jättefint verkligen!)

 2. Profilbild för Linnéa

  Förstår verkligen vad du menar med att det är så skönt med opretentiöst snack med andra kreativa människor. Jag saknar lite möjligheten att kunna gå oftare på mitt lokala stickcafé. Det har blivit för långt att åka efter att vi flyttade längre bort från centrum, där vi brukar hänga till. Men jag har ju i alla fall min kompis som jag skypear med någon gång i månaden medan vi stickar ?
  Jag tror att du kommer bli klar med din filt hyfsat fort om du inte planerat att göra den megastor eller råkar tröttna på att virka rutor ?

  1. Profilbild för Beatrice

   Ja, det är verkligen guld värt! Också skönt nu att vi bestämt en fast tid och dag, så att det inte rinner ut i sanden lika ofta. Men så synd med stickcafét, är det väldigt mycket längre bort, eller är det mest svårare att ta sig dit? En kompis att stick-skypea med låter ju dock guld värt! 😀 Och filten blir väl färdig i sinom tid. Om jag virkar en tiondel varje månad så är den klar lagom till nästa höst, haha!

 3. […] hade jag en så fantastisk skapardag! Det började med att jag läste om Beatrice syjunta och blev hemskt avundsjuk, slutade med att jag bjöd in Cecilia för en heldag i […]

 4. Profilbild för Thea

  Så otroligt mysigt med en stående skaparkväll i goda vänners sällskap.
  Vill också! En typiskt bra rutin tänker jag, som gillar rutiner (den typen som går skjuta på om något annat kommer i vägen). Ser fram emot att se din färdiga filt så småningom, vilket jätteprojekt. Är övertygad om att det kommer bli helt fantastiskt, som vanligt!

  1. Profilbild för Beatrice

   Åh, men ja, det är så fint! Älskar att få sitta hemma hos någon och bara greja med händerna liksom! Och såklart en väldigt fin rutin, jag gillar också rutiner, även om jag har svårt att hålla i dem om de inte är absolut rätt, hehe. Men tack! Jag håller tummarna för att filten blir klar åtminstone lagom till nästa höst, haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram