December är äntligen här, och med den kommer snart julen! Jag passar på att njuta av allt jag älskar, som skumtomtar, julmust och att få kura ner mig i soffan tidigare på eftermiddagen. I ärlighetens namn har jag varit fortsatt sjuk fram tills idag, så det har ju onekligen gjort det lättare att just kura ner mig i soffan. Men även imorgon, efter att jag varit tillbaka på förskolan, kommer jag kura ner mig i soffan med en film på datorn och bara mysa. Ta det lite lugnt. Försöka överleva det här totala mörkret som är slutet av året.

Och precis det där, att försöka göra mörkret mindre påträngande, är vad vi jobbade på förra fredagen. Jag hade varit hemma hela dagen med min brutala förkylning och var rätt besviken över att inte kunna följa med till Falkenberg som planerat. Eric stannade hemma en extra kväll för att umgås lite, och vi gjorde det mysigt så gott vi kunde.

Plockade fram ljus på bordet (som äntligen blivit tömt till förmån för bilderna på mina hemgjorda datumljus). Ett ljus i min bästa loppisfyndade ljusstake i mässing, och ett i den lilla ljusstaken jag fick med mig hem från en keramikworkshop jag var på i slutet av oktober. Julmust i mina finaste glas. Och vårt favoritspel framplockat och påbörjat.

Ja, Carcassonne alltså. Ett spel där du både behöver vara strategisk och ha tur. Den här gången vann Eric båda omgångarna, men skam den som ger sig! Några gånger har det faktiskt varit jag som vunnit också. Fast det var länge sen. Och jag kan möjligtvis vara lite av en dålig förlorare. Kanske, bara.

Och en någorlunda sneaky fotograf. När jag hade tagit den här bilden sa Eric; ”Men den där kan väl ändå inte ha blivit bra?” med mycket skeptisk ton i rösten. Varpå jag svarade att han alltid är gullig, och att den blev visst fin. Såhär i efterhand ser han kanske lite väl plågad ut, stackarn. Men fortfarande söt, såklart!

Och vips! Så kom den beställda maten. Varsin burgare från Surf Shack, som eh… kom fram halvkall, saknade en skiva ost eller två och helt ärligt inte var de bästa vi ätit. Vilket helt går emot alla tidigare gånger vi beställt därifrån, så inget ont mot dem. Kan ändå varmt rekommendera som ett riktigt bra Malmö-tips.
Vi åt upp dem, klagade inte och fortsatte att mysa ihop resten av kvällen. Om jag inte minns helt fel så involverade det även en stunds Pokémon-spelande på 3DS och mys under filtar i soffan. Också sånt som får en mörk årstid att kännas lite, lite bättre.

Hur gör ni för att slåss mot det här mindre roliga mörkret?

4 svar till ”Fredagsmys och försök att göra mörkret mindre påträngande”

 1. Profilbild för Alicia Sivert

  Du måste ta ängarna!! Det är så man vinner!

  Vad fint att få hänga med i din vardagsmagi. Man behöver verkligen ha strategier såhär års, och backup-kakor i skafferiet när ingenting annat funkar. Jag läser alla julmagasin jag kan komma över, tittar på Gilmore girls och ritar. Det är lagom low effort/high mysfaktor just nu. Ta hand om dig i rugget <3

  1. Profilbild för Beatrice

   Ja! Jobbade stenhårt, men vi diskuterar strategi för mycket, haha! Annars har mamma vunnit flera gånger på att jag, pappa och Eric fokuserar så mycket på bönder att vi glömmer resten och hon samlar småpoäng och vinner i slutändan, hehe. Alla sätt är bra utom de dåliga?!

   Och tack <3 det är verkligen viktigt med strategier just nu. Vi tänder datumljus varje dag, delar på en godiskalender och har små paket till varandra varje advent. Eric får en marsipangris och jag får leta roliga pokémons i ett av alla våra spel. Mycket rimliga grejer ändå, och något vi båda blir glada för. Har äntligen lite tid för vila och återhämtning nu när praktiken tagit slut och vanliga kurser börjar igen. Ta hand om dig med! <3

 2. Profilbild för Linnéa

  Jag har nog aldrig hört talas om det där spelet, men det ser lite spännande ut ? För att mota bort vintermörkret tänder vi värmeljus, sätter på en mysig film eller tv-serie, värmer te och poppar lite popcorn till. Eller så går jag bort till gymmet ett par 100 meter bort och tränar lite. Då brukar jag bli en aning piggare och mörkret stör mig inte riktig lika mycket.

  1. Profilbild för Beatrice

   Åh, det är det roligaste spelet jag vet! Eller åtminstone topp 3 bästa spelen. Rekommenderar verkligen att testa om du får chansen! Tycker det låter som att du också har fina strategier för att överleva denna mörka årstid. Nu är det äntligen sakta men säkert dags för lite mer ljus igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram