December är äntligen här, och med den kommer snart julen! Jag passar på att njuta av allt jag älskar, som skumtomtar, julmust och att få kura ner mig i soffan tidigare på eftermiddagen. I ärlighetens namn har jag varit fortsatt sjuk fram tills idag, så det har ju onekligen gjort det lättare att just kura ner mig i soffan. Men även imorgon, efter att jag varit tillbaka på förskolan, kommer jag kura ner mig i soffan med en film på datorn och bara mysa. Ta det lite lugnt. Försöka överleva det här totala mörkret som är slutet av året.

Och precis det där, att försöka göra mörkret mindre påträngande, är vad vi jobbade på förra fredagen. Jag hade varit hemma hela dagen med min brutala förkylning och var rätt besviken över att inte kunna följa med till Falkenberg som planerat. Eric stannade hemma en extra kväll för att umgås lite, och vi gjorde det mysigt så gott vi kunde.

Plockade fram ljus på bordet (som äntligen blivit tömt till förmån för bilderna på mina hemgjorda datumljus). Ett ljus i min bästa loppisfyndade ljusstake i mässing, och ett i den lilla ljusstaken jag fick med mig hem från en keramikworkshop jag var på i slutet av oktober. Julmust i mina finaste glas. Och vårt favoritspel framplockat och påbörjat.

Ja, Carcassonne alltså. Ett spel där du både behöver vara strategisk och ha tur. Den här gången vann Eric båda omgångarna, men skam den som ger sig! Några gånger har det faktiskt varit jag som vunnit också. Fast det var länge sen. Och jag kan möjligtvis vara lite av en dålig förlorare. Kanske, bara.

Och en någorlunda sneaky fotograf. När jag hade tagit den här bilden sa Eric; ”Men den där kan väl ändå inte ha blivit bra?” med mycket skeptisk ton i rösten. Varpå jag svarade att han alltid är gullig, och att den blev visst fin. Såhär i efterhand ser han kanske lite väl plågad ut, stackarn. Men fortfarande söt, såklart!

Och vips! Så kom den beställda maten. Varsin burgare från Surf Shack, som eh… kom fram halvkall, saknade en skiva ost eller två och helt ärligt inte var de bästa vi ätit. Vilket helt går emot alla tidigare gånger vi beställt därifrån, så inget ont mot dem. Kan ändå varmt rekommendera som ett riktigt bra Malmö-tips.
Vi åt upp dem, klagade inte och fortsatte att mysa ihop resten av kvällen. Om jag inte minns helt fel så involverade det även en stunds Pokémon-spelande på 3DS och mys under filtar i soffan. Också sånt som får en mörk årstid att kännas lite, lite bättre.

Hur gör ni för att slåss mot det här mindre roliga mörkret?