Skapande! Åh, vilket år av skapande som 2020 blev för mig. Antagligen för att jag spenderade så otroligt mycket tid hemma? På gott och ont, alltså. Men eftersom jag inte haft någon direkt inkomst under nästan hela förra året var det lite sisådär med pengar till julklappar, och då är det väl en jäkla tur att jag har både tid, skaparsug och ett jäkla materialförråd!? Ja! Det är det verkligen. Årets julklappar till mina föräldrar kostade mig därför inte ett öre. Just då i alla fall. Och rejält lite pengar rent generellt, faktiskt. Ni ska få se!

Pappas julklapp blev den här söta! En virkad amigurumi av Chtulhu. Ett läskigt sjömonster (Eh, är han nån sorts gud?) skapad av HP Lovecraft som hans kanske mest kända karaktär? Äh, jag vet rätt lite om Chtulhu egentligen, mer än att det är ett namn pappa alltid pratat om. Och han bad mig faktiskt virka en sån här för flera år sen! Men det var innan jag kunde virka, så det gick liksom inte. Men nu så!

Så, hur mycket kostade denna lilla gullplutt mig i pengar utlagt över tid? Ungefär såhär mycket har jag betalat över alla år jag köpt materialet:
– Garn på loppis, 10 :-
– Stoppning från IKEA-kudde, 15 :-
– Ris från köket, ~25 :-
– Filt till ögonen, Panduro Outlet för många år sen, 5 :-
– Svart broderigarn, 19 :-
– Gult broderigarn från kit, Søstrene Grene, ~25 :- för alla färgerna som följde med
– En bit gammalt lakan, ? :-
– Mönster ur bok, Biblioteket, gratis

Jag tror det var allt? Ja, ni ser ju, inte så dyrt i inköpskostnad och jag har inte använt särskilt mycket av allt heller. Armarna är stoppade med ändarna från den övriga virkningen. Bottnen fylld med ris i en liten påse av gammalt lakan som gör att den står bättre + går att använda som stressboll. Huvudet fyllt med vadd från en kudde jag stadigt arbetar mig igenom till alla stoppade projekt. Filttyget köpte jag för evigheter sen och använde ungefär 3×3 cm av i ett hörn av arket. Det svarta broderigarnet är det enda som är nyköpt förra året, det gula köpt i ett kit med kanske 10 färger för flera år sen. Garnet i övrigt är loppisfyndat för en tia, och jag använde dubbelt garn. Fick över ca 30 g av de 50 g som nystanet vägde från början. Allt som allt kanske jag betalade runt 10 kronor för hela Chtulhu? Bra, tycker jag!

Mönstret var också gratis eftersom jag lånade en bok på biblioteket. Boken är för övrigt rätt bra! Många fler monster och klassiska skräckfigurer i gullig, virkad form. Den heter Virka läskigt söta figurer och är skriven av Christen Haden. Finns på både svenska och engelska, beroende på vilket språk man föredrar! Kan varmt rekommendera ändå. Enkelt att följa med både beskrivningar och diagram.

Till mamma täljde jag i stället! Två virknålar. I trä från buskarna utanför som jag fick ta när de sågades ner. Gratis, med andra ord! Nu blev det inte just dessa två som mamma fick i julklapp, för de blev lite sisådär. Och inte hann de torka heller, faktiskt. Jag ska slipa lite mer på dem nu när jag kommit hem igen. Men mamma fick den första bra jag gjorde i november i stället! Och upptill det ett gäng sticklingar också. Det kändes liksom lite futtigt att ge bort en enda hemtäljd virknål i ett litet paket och inget mer, hehe.

De två på bilden är väl ungefär i storlek… 4mm och 7mm kanske? Den mamma fick var i ungefär storlek 5mm. Lite svårt att avgöra egentligen, men den jag gav bort var väldigt lik en femma jag själv har, så den är jag rätt säker på. De andra är en vild gissning för tillfället! Men det är väldigt roligt och lite pilligt att tälja själv, såklart. Något jag absolut kommer göra mer!

Ja, och så fick varje föräldrapar varsin stor påse hemgjord granola också! Och några kolor också, för den delen. Och det var årets hemgjorda julklappar! En virkad liten filur och en täljd virknål. Och lite förbrukningsvaror. Gjorde ni några handgjorda julklappar förra året?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram