Skapande! Jag gör massor av det just nu. Förra årets projekt med att skapa varje dag sitter fortfarande i, och jag blir alltid rastlös när jag inte har något jag kan göra som får mig att känna mig inspirerad. Så också nu, och de senaste veckorna har jag bara fått saker gjorda. Det här är ungefär två veckors skapande, från igår till förrförraveckan:

Jag stickar!!!! Har så svårt att förstå att jag kan tycka att det är roligt. Jag som i flera år uttryckligen sa att jag hatade att sticka, för att det inte funkade för mig. Tog för lång tid, var för monotont, det hände ingenting…. Och nu sitter jag här och vill inget annat i princip. Kul. Fast kul på riktigt, faktiskt. Men med en lite bitter eftersmak för min del, eftersom jag avskyr att ha fel, haha.

Men jag stickar alltså! Och tycker det är jätteroligt! För jag stickar en tröja. Jag gick från tre sockar och en påbörjad socka, rakt på stickad tröja. Det känns något överväldigande, men också väldigt kul. Jag har nu stickat färdigt bakstycket, och lagt upp framstycket. Sen är det ärmar och resårstickning och så kvar, men bakstycket tog mig bara lite drygt två dagar att sticka.

Mönstret är Alone Together Sweater av Laerkebagger på instagram, och är ett gratismönster. Stickor 8, så det går fort, och poängen är att använda upp sina restgarner! Mycket roligt, med andra ord. Jag stickar med marinblått som basfärg, och lägger in diverse smånystan jag har haft liggandes hemma. Men mer om det i ett eget inlägg när tröjan är färdig!

Jag har också virkat ihop en halsduk! Ni som hängt med ett tag kanske minns att jag började virka en pläd av mormorsrutor förrförra året? Jag gav upp den idén nu i veckan, och började i stället virka ihop alla de färdiga rutorna till en halsduk! I förrgår invigde jag den på en promenad i snön, och den är jätteskön! Inte lika varm som min ullhalsduk, men absolut godkänd.

Det är 33 rutor jag har virkat ihop, och sen har jag virkat ett varv stolpar och luftmaskor enligt samma mönster runt om hela. Och så satt dit fransar, såklart! För det gjorde att den kändes mer avslutad. Och nu har jag en över tre meter lång halsduk…!

Förra veckan avslutade jag också det här broderiet. Jag fick ett konstigt ångestpåslag när jag satt och klippte i gamla tidningar och behövde något att lugna ner mig med. Men jag hittade ingen bok jag var sugen på att läsa, och i stället hittade jag det här påbörjade broderiet i en UFO-låda i hyllan!

Så under två dagar satt jag och tittade på film och broderade och sen var det klart! Garnet är diverse färger från min broderigarnslåda, och tyget har jag färgat själv! Först med lökskal till något mycket märkligt flammigt, och sen färgat över med gurkmeja. Det är gulare i verkligheten och helt omöjligt att få en bra bild på. Men broderiet är jag väldigt nöjd med! Det är det tredje jag gör i samma stil och med Halland som motiv. <3

Innan broderiet satt jag i nästan en hel vecka och klippte och klistrade och började göra zines! Jag är inte riktigt bekväm med än att visa upp något mer än det här, dock. Jag har lite problem med min skrivare, som vägrar skriva ut hela vägen ut till kanten av pappret, till exempel.

Men klippandet och klistrandet är väldigt roligt! Hittills har jag satt ihop tre stycken. Och sen kom den där ångesten med klippandet i tidningarna, och sen dess har jag lite tagit en paus ifrån det hela. Men jag är övertygad om att jag snart sitter där och klipper och klistrar igen. För det är väldigt roligt!

Och slutligen har vi det här. Min stackars övergivna socka. Den andra i mitt andra par någonsin. Jag har väl stickat ungefär dubbelt så långt på den nu, men den ligger och väntar på att bli färdig. Och egentligen skulle jag behöva ett par tjocka sockar till (jag har ju bara typ 8 par!?), men det är inte tillräckligt spännande just nu. Så det får vänta, helt enkelt!

Och det var ungefär två veckors skapande… Herregud. Ibland känns det som att jag inte gör någonting, och sen tittar man tillbaka och inser att det är en lögn. Nu avslutar jag det här och går ut en sväng i solen i stället! Kanske tar jag med mig min stickning ut?!