I mitten av april, när det var ganska varmt och innan det blev totalkaosväder med snö mitt bland de blommande träden, så fikade jag med Amanda! Vi möttes upp efter min praktik en tisdag och hade bestämt oss för att fika på FYN. Det ligger ett stenkast hemifrån oss båda nu, och det är ju smidigt!

Innan den här fikan var det så himla länge sen vi sågs. Augusti, för att vara exakt. För vi var båda med på en boulekväll anordnad av Lilla Vardags-tjejerna som blev så himla lyckad! Sen dess hade vi alltså inte setts, men vi sa redan då att ”vi får fasen fika alltså!”, och nu blev det äntligen av.

FYN ligger alltså typ på St Knut, fast ändå inte? Det här området är lite svårdefinierat, men jag brukar säga att jag bor typ på Nobeltorget. Så någonstans mellan St Knut och Nobeltorget ligger det! Sorgenfri heter det väl egentligen, men det vet ingen som inte är från Malmö vart det ligger.

Amanda är för övrigt så himla bra! Så glad att vi träffades igen. Det känns liksom inte som att vi bara träffats två gånger, utan mer som att hon är en gammal väl som man lär känna på nytt. Vi verkar ha så mycket gemensamt och det är så lättsamt att prata med henne. En bra person, helt enkelt!

FYN är förresten himla fint. Så bra ljusinsläpp, bra inredning, och så gott fika! Jag trooooor att allt är ekologiskt, och jag är helt hundra på att det mesta är veganskt. Om inte allt? Men jag har alltså inte full koll, och jag har knappt varit här förut. Men fint är det, och fikat är gott, och det är viktigast!

Så Amanda fikade en kopp te + chokladboll, och jag tog lemonad + blåbärscheesecake. Och så hamnade vi vid ett högt bord på otippat bekväma pallar och pratade tills de stängde och vi inte kände oss klara än. Vi hade ju bara hunnit träffas i lite mer än en timme!

Så vi bestämde oss för att ta en liten promenad. För det är ju trots allt det bästa man kan göra när man vill prata och fiket stänger.

Vi promenerade sålunda bort mot St Knut, förbi torget, och vidare bort mot Stadshuset. Där fotograferade vi lite körsbärsblommor som stod i full blom!

För det här lilla området är ett av de där bättre i Malmö när det kommer till fina körsbärsblom tidigt. Amanda hoppade och tog tag i en liten kvist som hon fick med sig ner igen.

Och så var hon såhär fin!! Och tyckte att jag skulle fota den där lilla fina kvisten.

Så vi testade med längre slutartid och rörelse och det blev ju ganska fint faktiskt! Sen var det dags att sluta frysa ihjäl, för det var inte så varmt när solen började gå ner.

Så vi följdes åt en bit tillbaka och stannade och pratade lite till innan vi skiljdes åt och gick åt varsitt håll. Och ett par veckor senare flyttade hon närmre! Så nu ska vi promenera på kvällarna snart, och kunna hänga lite mer! Pepp!!

Och det var den fina kvällen. Rekommenderar verkligen FYN, och att sen gå omkring i området häromkring. För här är så himla fint. Både färgglada hus, mysiga små gator och butiker som säljer kul grejer att upptäcka! Tror det här området snart är nästan hipster-område, hehe.

4 svar till ”FYN Malmö och en fika med Amanda”

  1. Profilbild för lovisa

    så fina bilder! Fyn är verkligen mysigt, men jag saknar att de tagit bort brunchbuffén och ersatt med en färdigupplagt tallrik istället. Tänker för övrigt att Karlskronaplan kan läggas till i din geografiska beskrivning 🙂

    1. Profilbild för Beatrice

      Tack Lovisa!! Jag hann aldrig testa deras frukostbuffé, men det låter ju onekligen lite tråkigt om de bytt ut något som var bra. Minns att det alltid satt så otroligt mycket folk där varje helgmorgon redan när jag hamnade där första gångerna för några år sen, så jag gick aldrig in, heh. Och egentligen brukar jag svara Karlskronaplan när folk frågar var jag bor, men det är verkligen ALDRIG någon som vet var det är? Haha. Brukar säga att jag bor mellan Nobeltorget och Folkets Park bara 🙂

  2. Profilbild för Sara
    Sara

    Åh Sorgenfri är bästa ju Malmöområdet! Känner väl till det men bor också i Lund & älskar Malmöutflykter 🙂 Älskar Fyn men saknar fortfarande Chez Madame som låg där innan – önskar att båda hade kunnat finnas där samtidigt!

    1. Profilbild för Beatrice

      Haha, jag får nog lov att hålla med ändå! Älskar den här delen av Malmö. Jag hann dock aldrig besöka Chez Madame när det fanns, men hörde mycket bra om det. Synd att det inte finns kvar alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram