Okej, så ingen skrek WOHO eller bad om det, men jag lovade att jag skulle skriva det, så här kommer det oavsett. Inlägget med allt jag faktiskt köpte i förra veckan, inte bara i ord utan i bild också. Spännande va!

Så, jag var ju i tre butiker under två dagar, och det betyder att jag snittade på typ 50 spänn/butik. Ganska bra ändå, måste jag säga. Och varje butik har sin speciella USP typ, i förhållande till vad de brukar ha och vad jag letar efter på varje ställe. Självklart tittar jag lite efter allt jag letar efter på varje ställe, men för det mesta har man ju ett hum om var de bästa fynden i varje kategori finns, så att säga.

Så på Erikshjälpen, där jag för övrigt varit klart färst (ja, det heter tydligen så, mvh blivande förskollärare) gånger, letar jag alltid krukor! Om inte tanterna hinner först, hehe, så brukar där finnas fina för billiga pengar. Som de här två blå, som kostade 10 kronor stycket, och som med lite makramérep fick bli en ampel! Snabbt, billigt, enkelt och snyggt, samt perfekt för mig som börjar få… eh… lite ont om plats i våra fönster, så att säga, hehe.

Det blev också två såna här bokstöd i (typ) mässing! Jag hittade två på Myrorna för ett par år sen tror jag, efter att ha sett likadana som inredning i en annan butik, och blev så himla glad. Så när jag hittade ytterligare två för tio kronor styck så la jag såklart ner dem i korgen! Lämnade dock två kvar till någon annan att bli glad över.

Hittade också ramen på bilden! För femton spänn, tyckte det var ett bra pris för snygg ram med riktigt glas + att den fortfarande var inplastad. Så den slog jag också till på, och när jag kom hem fyllde jag den med tre vykort av en fotograf jag glömt namnet på nu, men han ställde ut på Fotografiska i Stockholm typ hösten 2012, om någon är nyfiken på vem han är. Och det avslutar egentligen fynden på Erikshjälpen, och så påbörjar vi helgens fynd i samma bild!

För på Öppna Hjärtat hittade jag äntligen gardinupphängnings-ringar både i trä och i metall! Perfekt för snygga amplar, faktiskt. Dessutom billiga, vilket alltid är ett plus. Sammanlagt 14 stycken, tror jag det var i påsarna.

Hittade också den här helfestliga grejen i mässing som jag inte alls vet vad det är för nåt? Men eftersom jag gillar växter (om någon missat det alltså), så tyckte jag såklart att den skulle passa fint med nån kruka! Ingen kruka hemma passade, så den fick bli piedestal i stället. 45 kronor tror jag den gick på, och den fick ersätta den turkosa, upp-och-nervända skålen jag hade där innan, hehe.

På Röda Korset hittade vi varsin bok! Eric en om klätterväxter som innehöll information om hans älskade Pipranka som vi har klättrandes på en hembyggd spaljé i vardagsrummet (som fick spinn förra året och aldrig riktigt hämtade sig, men den är på gång nu minsann!). Och jag tog en händig trädgårdskalender, som jag tänker är perfekt till den framtida trädgården. En femma styck, så riktiga fynd helt enkelt! Information är aldrig fel, tänker jag.

Och så köpte vi också ett litet, lövformat fat i någon silverfärgad metall, som jag såklart glömde ta en bild på. Den står på soffbordet nu med glasunderläggen och flasköppnar-fågeln på, det som skymtade lite i bakgrunden på bilderna här och här. Riktigt fint, ska försöka komma ihåg att ta en bild till nästa gång! Tror det kostade 40 spänn, så också ett himla bra inköp när det passade så perfekt på soffbordet.

Och das war alles för denna gången! Hoppas såklart på fortsatt tur på loppisrundorna, och snart är det dags för det jag tycker är svårast av allt – utomhusloppisarna! Ni vet, för en väldigt introvert person som dessutom är blyg är det skitsvårt att fråga om ett pris på nåt som är fint. Har dessutom världens sämsta pokerface, så att eh… Men det blir spännande! Bra övning, och så vidare.
Har du fyndat något fint på sistone!? Älskar att se andras loppisfynd!