Påsken i telefon-rutor

Äh, jag vet, det är inte kul att dela med sig av högtider i efterhand, men det skiter jag faktiskt i. För den här påsken var så himla fin, underbart rolig och härlig och den gav mig så mycket energi att det nästan är galet. Solen sken hela tiden vi var hemma, jag hade packat helt fel kläder för värmen, och vi umgicks med folk nästan hela tiden. Precis sånt som annars gör mig trött i flera veckor, men som den här gången gav mig all den där energin jag behövt så länge nu.

Så här kommer hela påsk-veckan vi var i Falkenberg, i rutor tagna med telefonen. För det är ju så mycket roligare att utnyttja alla bilder man tar med den än att låta de ligga! Och så tar det ju som sagt så lång tid att redigera kamera-bilderna. Så de får vara kvar till lite mer detaljerade inlägg om specifika händelser. För ett par såna kommer såklart också!

ett. Vi kom på onsdagskvällen och Alves mötte oss såklart i trädgården med en leksak som han ville att vi skulle leka med.
två. Vi fick varsitt glas rosé och satt på altanen på baksidan i den plötsliga värmeböljan, tills det blev dags för mat som vi åt i uterummet.
tre. Och solen gick ner sådär sent och härligt som den börjar göra på våren.

ett. Tusse hängde mest i vår säng, precis som jag vill ha det nu när jag uppenbarligen inte är allergisk längre?! Bästa som någonsin hänt.
två. Åt frukost ute på trappan på framsidan i solen. Kanske lite kallt, men så värt det att det inte finns.
tre. Och överallt blommade svärmorsviolerna. Har inte sett en enda i Malmö, men i Falkenberg var allt nästan lila i stället för grönt i år!

ett. Så jag plockade in ett gäng och satte i en äggkopp. Målade av i min lilla resedagbok (som jag väl i ärlighetens namn glömde av lite sen då).
två. Vi tog med Alves ut på lunchrunda, och jag var tvungen att ta av mig jackan och gå i t-shirt för att inte svettas ihjäl. Fint!
tre. Vi hängde mer på altanen, och Eric gosade med sin lilla Tusse-kis. <3

ett/två/tre. Åt frukost ute på trappan varje dag, och på fredagen hade jag sällskap av världens gulligaste lilla solkatt. Som jag älskar detta lilla djur. Är så överlyckligt genomglad att jag inte är allergisk mot honom längre. Firar konstant genom att plocka upp och gosa ner ansiktet i hans supermjuka mage.

ett. Erics franska kusin Thalia kom till Falkenberg över påsken, och vi spelade ett par omgångar När då då? tillsammans på kvällarna.
två. Och jag och Eric gömde ägg för varandra i trädgården, jag gömde hans bland lavendel och luktärten som börjat växa för säsongen.
tre. Forsythian blommade överallt också, och det är ett av mina bästa vårtecken. Även det ett som liksom lite fattas i Malmö. Stan, åtminstone.

ett. Påskafton spenderades hos min farbror med familj och hela tjocka släkten. Vi hade med oss knytis-buffé, och deras höns hade börjat värpa för året = färskplockade ägg!
två. Jag gick barfota mest hela helgen, så fort det gick att inte ha skor på sig. Det vill säga majoriteten av tiden, hehe.
tre. Och sen åkte vi direkt hem till Erics föräldrar igen, där det vankades bubbel, trerätters och ost. Och sällskap! Som näst yngst (efter Eric) gick jag såklart och la mig först, strax innan tolv. Håller officiellt på att bli pensionär.

ett. På påskdagen hade vi bestämt att göra en utflykt med mina föräldrar, och det blev något jag aldrig sett innan – grissläpp! Jättegulligt med små kultingar som får känna gräs under fötterna för första gången.
två. Och andra små lortgrisar som de hade på gården som redan var ute i inhängnader brevid.
tre. Fina skyltar på gården för att visa vart vi skulle. De förväntade sig kanske en handfull personer, men det kom runt 200 nånting. Kul! Utlovar ett riktigt inlägg om den här dagen sen, så ni vet.

ett. Vi åkte vidare från gården och tänkte åka till en sjö som vi skulle promenera runt. Men när vi kom fram efter många grusvägar så hade vägen ner till sjön byggts över.
två. Ändrade planer ledde oss dock till en annan sjö! Den gick vi inte runt, men vi satte oss på bryggan som ännu inte lagts ner, och Eric la sig och solade innan vi plockade fram maten.
tre. En annan vy från bilen när vi körde mellan sjöarna. Ljuset är verkligen magiskt i vårskogar.

ett. Mamma hade packat ner kycklingpiroger, påskmust och uppvikbara muggar som delades ut mellan oss fyra, och vi satt i solen och njöt en bra stund.
två. Sen kom det fram jordgubbar också! Årets första, men långt från sista.
tre. Sen åkte vi hem igen, och jag hamnade på altanen med min bok i flera timmar. Brände mig lite kanske, men det var det värt för att tanka sol sista kvällen på altanen.


ett. Altanen var kanske där jag spenderade allra mest tid hela helgen. Med en bok allra helst. Kommer ett inlägg snart med böcker jag läst sen sist jag uppdaterade, också!
två. Alves var gullig, som vanligt. Glömde helt av att fota honom med telefonen, fotade mest…
tre. Katten! Världens finaste, finaste katt. Sista kvällarna somnade han såhär hos oss, eller vaknade, jag minns inte ens. Men han är i alla fall helt okej med att ha armen mellan bakbenen och bli klappad på magen i minst en halvtimme. Gullekatt.

ett. Som sagt, världens finaste katt. Kommer aldrig kunna få en bättre i framtiden.
två. Tanken var egentligen att vi skulle åka hem på tisdagsmorgonen, men på måndagen bestämde vi oss för att ändå åka den kvällen.
tre. Så vi åkte till stationen i solnedgången, och tåget tog oss hem till Malmö igen. Kan knappt vänta tills vi bor i Falkenberg igen. Som jag saknar det.

Och det var den, den finaste påsken på många år. Solig, varm, härlig och med mycket umgänge! Sånt som inte fastnade på bild var ytterligare två fikor, en med bästa Kajsa som bara har typ 11 veckor till bebis kvar (!!??!??!?), och en med glass och jordgubbar hos några av Erics föräldrars vänner som var med på påskafton. Och säkert en hel massa annat fint.

Är allra mest glad för att jag, allt umgänge till trots, var så pigg och peppad efter den här veckan. Jag brukar alltid bli trött av för mycket umgänge, men den här gången var det magiskt bra bara. Kanske var det kombinationen umgänge och utomhusliv som gjorde det. Oklart, men det är väldigt skönt att ha energi att göra saker igen. Jag märker att det sitter i såhär snart två veckor senare också. Och det är så fint!

Ett svar till ”Påsken i telefon-rutor”

  1. Profilbild för Linnéa

    Det låter som ni haft en väldigt mysig påsk ? Jag är lite avis på de där första jordgubbarna alltså! Jag har fortfarande inte ätit några färska i år. Men imorgon skall vi i alla fall äta rabarber för första gången i år, så det ser jag framemot ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram